eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Vigvari Vendel, az FTC Telekom (elöl), és Pietro Figlioli, a Pro Recco játékosa (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája döntőjében játszott FTC Telekom - Pro Recco mérkőzésen Belgrádban 2021. június 5-én.
Nyitókép: MTI/AP/Marko Drobnjakovic

Négy perccel a vége előtt négy góllal vezetett a Ferencváros, aztán...

A szerb Radnicki Kragujevac vendégeként játszottak a zöld-fehérek.

A Ferencváros komoly előnyt leadva, 11-11-es döntetlent ért el a szerb Radnicki Kragujevac vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában.

A zöld-fehérek az első körben is döntetlenre végeztek a Brescia otthonában, így két ponttal várják a folytatást.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló, A csoport

Radnicki Kragujevac (szerb) - FTC-Telekom Waterpolo 11-11 (2-2, 4-4, 1-2, 4-3)

a magyar csapat gólszerzői: Jansik 4, Vámos 3, Varga Dé. 2, Damonte, Merkulov 1-1,

Kiegyenlített játékot hozott az első negyed, melynek elején nehezen lendültek játékba a csapatok, az első gólra három és fél percet kellett várni. A vezetést a hazaiak szerezték meg, de a 2019-es BL-győztes magyar együttes gyorsan egyenlített, majd az újabb hazai találatra is rögtön válaszolt (2-2). A második szakaszban az emberelőnyöket jól használták ki a csapatok, melyek fej fej mellett haladtak, és ugyan szinte mindig a házigazda került előnybe, a Ferencváros az utolsó percben - először a meccsen - átvette a vezetést, amit szinte a dudaszó pillanatában egyenlített ki a szerb együttes (6-6).

A félidő után nagyot változott a meccs képe, ugyanis feltűnően sok lett a hiba mindkét oldalon, magyar szempontból viszont biztató volt, hogy a negyed három góljából Varga Dénesék szereztek, így előnyről (8-7) kezdhették a zárószakaszt.

Az utolsó negyedet álomszerűen kezdte az FTC, mely Jansik Szilárd negyedik, Varga Dénes második és Vámos Márton harmadik góljával,

négy perccel a vége előtt 11-7-re ellépett,

s már úgy tűnt, győzelemmel távozhat majd Szerbiából. A hazaiak azonban nem adták fel, és fokozatosan csökkentették hátrányukat. Az utolsó percre már csak eggyel vezetett a vendéggárda, mely 30 másodperccel a vége előtt ziccert hibázott, a szerbek pedig Milos Cuk becsorgó lövésével kiegyenlítettek.

Ebben a csoportban még a spanyol Barceloneta, a görög Olimpiakosz, a georgiai Dinamo Tbiliszi, a szerb Novi Beograd és a Brescia, valamint a horvát Jadran Split szerepel.

A B csoportban érdekelt OSC Újbuda szerdán a szintén szerb Crvena zvezda vendége lesz.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
×
×
×
×