eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 12: Police clash with Hungary fans during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between England and Hungary at Wembley Stadium on October 12, 2021 in London, England. (Photo by Charlotte Wilson/Offside/Offside via Getty Images)
Nyitókép: Charlotte Wilson/Offside/Getty Images

Szijjártó Péter: egy magyar és egy lengyel szurkolót vettek őrizetbe Londonban

A vb-selejtezőről előállított magyar drukker egyelőre nem kért konzuli védelmet – tájékoztatott a miniszter.

A Wembley Stadionban nem sokkal az Anglia–Magyarország világbajnoki selejtező kezdése után verekedés tört ki a vendégszektorban a szurkolók és a rendőrök között. A rendőrség közleménye szerint akkor robbant ki a "kisebb rendbontás", amikor a hatóság emberei behatoltak a szektorba, hogy előállítsanak egy drukkert, aki rasszista jelzőkkel szidalmazott egy rendezőt. Az ügyet már a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség is vizsgálja.

Az ügyben megszólalt Szijjártó Péter is egy szerdai tájékoztatóján, a külgazdasági és külügyminiszter arról tájékoztatott, hogy a mérkőzés alatt egy magyar és egy lengyel állampolgárságú szurkolót vettek őrizetbe.

"Vannak szurkolók, akiknek az éjjel még nem ért véget. Így a nagykövetségünk dolgozóinak sem" – mondta a miniszter, és hozzátette, mindketten a brit rendőrség őrizetében vannak. A nagykövetség folyamatos kapcsolatban áll a rendőrséggel, de az érintett magyar szurkoló még nem kért konzuli védelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×