eur:
393.87
usd:
364.86
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Német Nagydíjának első szabadedzésén a hockenheimi versenypályán 2019. július 26-án. A futamot július 28-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Srdjan Suki

Jövőre is kikerüli a Forma-1 Németországot

Két pálya is szóba jöhetne, de a szervezők pénzügyi okokra hivatkoznak.

A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságot irányító Stefano Domenicali szerint jövőre nem rendeznek versenyhétvégét Németországban.

Az elnök-vezérigazgató a Sport Bild magazinnak azt mondta,

a "szervezők nem bíznak eléggé magukban", hogy képesek újra Forma-1-es nagydíjat rendezni.

A Nürburgring tavaly a koronavírus-járvány ideje alatt beugróként adott otthont az Eifel Nagydíjnak, Hockenheimben viszont legutóbb 2019-ben járt a száguldó cirkusz mezőnye.

A mezőnyben jelenleg két német versenyző van, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az Aston Martinnál, míg a legendás, hétszeres vb-győztes Michael Schumacher fia, Mick a Haasnál versenyez. A konstruktőri világbajnoki címet ugyanakkor a német Mercedes istálló birtokolja, amely sorozatban hétszer diadalmaskodott a csapatok pontversenyében.

A német szervezők pénzügyi okokkal indokolják, hogy nem akarnak versenyhétvégét rendezni, Domenicali azonban a telt házas Holland Nagydíjat hozta ellenpéldának, valamint jelezte, biztos benne, hogy a Miamiban sorra kerülő új egyesült államokbeli GP-re is hamar elfogynak majd a jegyek.

Az F1-et irányító olasz szakember azt mondta, jövőre 23 futamos lesz a világbajnoki sorozat, ennek nagyjából az egyharmadát európai helyszíneken teljesíti majd a mezőny, az első viadalra pedig várhatóan – az idei évhez hasonló módon – Bahreinben kerül majd sor.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×