eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A portugál Danilo (b), Francisco Trincao (b3) és Nélson Semedo (j), valamint a katari Akram Afif (b2), Asszim Madibo (b4) és Homam Elamin (j2) a Katar-Portugália barátságos labdarúgó-mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. szeptember 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Újra kellett éleszteni egy nézőt Debrecenben a Katar–Portugálián

A férfi nem mutatott életjeleket, de a gyors újraélesztés után stabil állapotban szállították kórházba.

A mérkőzésről szóló több beszámoló szerint is két mentőápoló volt a Debrecenben megrendezett Katar-Portugália felkészülési válogatott mérkőzés igazi hőse. 14 ezren voltak kíváncsiak a meccsre, köztük az a 45 év körüli férfi, aki váratlanul összeesett. A két mentős a találkozó egészségügyi biztosítását ellátó személyzet tagja volt, akik azonnal odasiettek és újraélesztették a szurkolót. A férfit ezután stabil állapotban vitték kórházba – derül ki az atv.hu riportjából.

Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa elmondta: a negyven év körüli férfi nem mutatott életjeleket, ezért megkezdték az újraélesztést, melynek köszönhetően néhány perc múlva visszatért a férfi keringése, és stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Ménes Dávid volt azon két mentős egyike, aki a mérkőzésen egészségügyi biztosítást látott el. Erről Kósa Lajos fideszes politikus posztjából értesülhetett a világ, aki közös fotót tett ki Facebook-oldalára.

A stadion kommunikációs vezetője azt mondta, hogy nem kívánja a hasonló eseteket a rendezvények szervezőinek. „Ugyanakkor mindenkinek kívánom, hogy ugyanolyan hatékonysággal sikerüljön úrrá lenni a helyzeten. Gratulálok és köszönöm minden rendező munkáját, akik nagyon hamar észlelték a helyzetet, és külön köszönöm az egészségügyi ügyeletet ellátó személyzetnek és a mentőszolgálatnak, hogy annak az embernek sikerült az életét megmenteni” – tette hozzá Krecz Tibor.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×