eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: FIA.com

Lehullt a lepel az F1 új Safety Carjairól – képek

Hivatalosan is leleplezték az Aston Martin Vantage sportkocsira, illetve DBX szabadidőautóra épülő új Forma–1-es támogató járműveket.

Megérkeztek a 2021-es szezon vadonatúj Aston Martinjai:

Forrás: motor1.com
Forrás: motor1.com

A Forma-1 1996-ban kötött kizárólagos megállapodást a Mercedesszel arra, hogy a német gyártó biztosítsa a biztonsági autót és az orvosi autót a versenyeken. A stuttgartiak egészen mostanáig egyedül látták el ezt a feladatot, az idén azonban osztozni fognak rajta az Aston Martinnal.

A Safety Car szerepét a Vantage sportkocsi látja el, a kékvérű brit gyártó első SUV-ja, a DBX divatterepjáró pedig az F1 orvosi kocsijának alapját adja. Mindkét típust a Mercedes-AMG M177-es típusjelzésű 4 literes biturbó V8-as erőforrása mozgatja – írja a Hvg.hu.

Forrás: motor1.com
Forrás: motor1.com

Az 535 lóerős teljesítményű, illetve 685 Nm nyomatékú Vantage-ben Bernd Mayländer és Richard Darker foglal helyet, az 550 lóerős, illetve 700 Nm-es produkcióra képes DBX-et pedig Alan van der Merwe terelgeti.

Forrás: FIA.com
Forrás: FIA.com

Az Aston Martin biztonsági és orvosi autói először a március 12-14. között megrendezendő bahreini F1-tesztnapokon állnak szolgálatba, és a két héttel későbbi bahreini futamon lesz az első verseny bevetésük.

Forrás: motor1.com
Forrás: motor1.com

A lap megjegyzi azt is, hogy az Aston Martin megjelenése nem jelenti azt, hogy idén már nem láthatjuk az F1-be 2018-ban megérkezett Mercedes-AMG GT R-t, melynek 2021-es változata így mutat:

Forrás: FIA.com
Forrás: FIA.com

A két márka az elmúlt egy évben került egyre közelebb egymáshoz, miután részvényesi megállapodásokat kötöttek és szorosabb technikai együttműködésre léptek, nemrég pedig bejelentették, hogy a Mercedes 20 százalékra növeli a részesedését az Aston Martinban, miközben széles körben hozzáférést biztosít a briteknek a technológiájához, beleértve az erőforrással és az elektronikai rendszerrel kapcsolatos dolgokat – írja az Origo.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×