eur:
393.3
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A ferencvárosi játékosok ünnepelnek a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjének negyedik fordulójában a norvég Molde ellen játszott zárt kapus mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én. A magyar bajnokcsapat a selejtező utolsó körének visszavágóján - a múlt heti idegenbeli 3-3-at követően - gól nélküli döntetlent játszott a norvég Molde együttesével, ezzel huszonöt év után újra bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Negyedszázad után szerezhet újra magyar csapat BL-pontot

Harmadszor került fel magyar csapat a labdarúgó Bajnokok Ligája főtáblájára. A Ferencváros 1995-ben is nagy nevű ellenfeleket hozott Budapestre, a zöld-fehérek kedden Lionel Messiék ellen kezdik meg a hatmérkőzéses őszi hadjáratukat.

1995-ben még csak 16 csapat között szerepelt a három évvel korábban elindított új európai csúcskupa, a Bajnokok Ligája főtábláján. A Ferencváros első – és sokáig egyetlen – magyar csapatként jutott be a legjobbak közé. Három csoportellenfele között ott volt a rekordgyőztes Real Madrid és a címvédő Ajax.

Bár sok gólt beszedett a magyar bajnok, remekül helytállt, győzni is tudott, a Real Madrid ellen pedig döntetlent ért el itthon.

A Real Madrid elleni 1–1,

ifj. Albert Flórián emeléses góljával:

Ez pedig a svájci Grasshoppers elleni, idegenbeli 3–0 összefoglalója:

A koronavírus-járvány miatt a barcelonai Nou Campban zárt kapuk előtt kezdi meg szereplését kedden a magyar bajnoki címvédő.

Ezúttal a Lionel Messivel felálló Barcelona és a Cristiano Ronaldo vezette Juventus képviseli a krémet a Fradi csoportjában.

A harmadik ellenfél a ferencvárosi vezetőedző, az ukrán Szerhij Rebrov egykori klubja, a Dinamo Kijev lesz. A barcelonai keddi bemutatkozás után jövő szerdán első hazai meccsén az ukránokat fogadja a Ferencváros.

A Debrecennek 2009-ben sikerült végigverekednie magát a BL-selejtezőn. A Liverpool otthonában jól tartotta magát a Loki, az első félidő legvégén a hazaiak villanása hozta a mérkőzés egyetlen gólját. A folytatás kevésbé volt dicső. A hazai mérkőzéseit a budapesti Puskás Ferenc Stadionban játszó debreceniek itthon is 0–1-et értek el a Liverpoollal szemben, ezen kívül a gólzáporos itthoni, Fiorentina elleni mérkőzés hozott döntetlenhez közeli eredményt (3-4).

A pontszerzés nem sikerült a Lokinak, így Ferencváros 25 év után hozhat haza BL-pontot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×