eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Szalai Ádám

A munkaügyi bíróságon folytatódik Szalai Ádám és a Mainz ügye

Jövő hét csütörtökön a mainzi munkaügyi bíróságon kell megjelennie a magyar válogatott Szalai Ádámnak, valamint az őt foglalkoztató FSV Mainz labdarúgóklub képviselőinek a játékos és az egyesület között kirobbant vitás ügyben.

A tárgyalás tényét kedden erősítette meg a bíróság, amely 11 órára tűzte ki a felek meghallgatását.

A 32 esztendős csatárral a klub korábban közölte, a jövőben nem számít rá és jobban tenné, ha új klubot keresne magának. A Mainz futballistái ezt követően sztrájkba kezdtek, megtagadták a részvételt a szerda délutáni edzésen, mert így akartak szolidaritást vállalni Szalaival. A csapat a hétvégén 4-1-re kikapott a vendég VfB Stuttgarttól, majd hétfőn menesztették Achim Beierlorzer vezetőedzőt.

Rouven Schröder mainzi sportigazgató a múlt héten azt mondta, a támadó elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok állnak, a Bild című német napilap azonban másképp tudja. Az újság értesülései szerint Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

Markus Schütz, a magyar válogatott futballista ügyvédje azt nyilatkozta a Bildnek, vasárnap kérelmet nyújtottak be a Mainznak, hogy Szalai részt vehessen az első csapat edzésein. A múlt héten Oliver Fischer, a csatár ügynöke úgy fogalmazott, a játékos nem keres másik klubot magának, és mindenképpen Mainzban akar maradni.

Szalai Ádám tavaly augusztusban tért vissza a Mainzhoz, amelynek színeiben 2010 és 2013 között már futballozott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×