eur:
392.88
usd:
366.13
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én. A Salzburg 5-0-ra győzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkőzésen.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Szoboszlai Dominik: aki akar, a mostani idényem után is belém köthet

Tökéletes idényt zárt az RB Salzburg 19 éves középpályása, aki most terjedelmes interjút adott a mögötte álló hónapokról.

A többi között a nehéz pillanatokról, az Anfielden szerzett tapasztalatokról, a kritikus hangokról és a pályán kívüli felelősségről is beszélt a magyar válogatott 19 éves középpályása, Szoboszlai Dominik a Nemzeti Sportnak.

Mint kezdte, „a koronavírus miatti leállást követő időszakban megmutattam, mire vagyok képes, tizenegy gólpasszt adtam és nyolc gólt szereztem. Szerintem ezzel senkinek sem okoztam csalódást. Külön öröm, hogy

a bajnoki aranyérem és a kupagyőzelem mellé a nívós egyéni elismerést is megkaptam,

remélem, nem ez volt az utolsó a pályafutásom során.”

Szoboszlai Dominik úgy érzi, megdolgozott azért, amit az idénytől várt. „Azért készülök napról napra, hogy ilyen sikerekben legyen részem, bajnokságot nyerjek és a legjobb játékosnak válasszanak. Az előző idényben is dupláztunk a Salzburggal, de a mostani elsőségekből jobban kivettem a részem” – fogalmazott.

Hiányérzete egyedül a kényszerszünet előtti és utáni formájával kapcsolatban van: „ha úgy futballoztam volna a leállás előtt, ahogy az újrakezdést követően, még szebb idényünk lehetett volna” – magyarázta a középpályás, aki szerint minden fejben dől el.

A labdarúgó arra is kitért az interjúban, hogy nem tartja magát izgulós típusnak, ugyanakkor

az Anfielden a kelleténél nagyobb drukk dolgozott benne.

„A visszavágón már nem, ott csak arra összpontosítottunk, hogy felszabadultan lépjünk pályára és játsszunk egy élvezetes meccset a Liverpoollal” – idézte föl.

A népszerűségével, valamint az iránta tanúsított növekvő érdeklődéssel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott: „Az élsport ezzel jár, egyébként is azt szokták mondani, hogy addig jó, amíg odafigyelnek az emberre. A menedzseremmel, Esterházy Mátyással sokat beszélgettem arról, hogyan kell viselkednie a profi labdarúgónak a stadionon kívül, és mennyit mutathatunk magunkból a külvilágnak. Megtanultam, hol a határ, tudom, mit várnak tőlem ezen a téren” – jegyezte meg.

Szóba került a folytatás, mint mondta, bárhol is játszik a következő idényben, ennél a teljesítménynél nem akarja alább adni.

„Még nem tudom, hogyan alakul a folytatás, mindennek eljön a maga ideje. Szeretném kicsit kikapcsolni az agyam, és nem gondolni a folytatásra. Nem állok le teljesen, de fontos, hogy pihenjek kicsit a következő idény kezdete előtt. A mostani hetet a családommal és a barátaimmal töltöm, utána elkezdem a futóedzéseket, majd az egyéni tréningeket, hogy jó állapotban kezdjem a felkészülést" - nyilatkozta.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×