eur:
394.35
usd:
370.59
bux:
66205.26
2024. április 16. kedd Csongor
Szoboszlai Dominik, a Salzburg (j) és Sebastien Dewaest, a Genk játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az E csoport ötödik fordulójában játszott mérkőzésen Genkben 2019. november 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Dénes Ferenc: a 25 milliós Szoboszlai Dominiknak már topbajnokságban a helye

A sportközgazdász szerint nem biztos, hogy közvetlenül a Salzburgból igazol majd egy európai topbajnokság élcsapatához a jelenleg legértékesebb magyar labdarúgó.

Teljesen reálisnak tartja Dénes Ferenc sportközgazdász, hogy a Transfermarktnál már Szoboszlai Dominik, az osztrák Salzburg játékosa a legértékesebb magyar futballista 25 millió euróval.

"Az osztrák már az a bajnokság, amit jegyeznek a labdarúgás transzferpiacán. Ne felejtsük, német nyelvterületről van szó, közel van Németországhoz, az ott játszókra sokkal inkább figyelnek. Sokkal jobban belőhető ott, hogy mit jelent egy játékos értéke a német vagy a nyugat-európai piacon" – fogalmazott.

Dénes Ferenc szerint alapvetően két ok miatt ér ma épp 25 millió eurót Szoboszlai.

"Az egyik összetevő, hogy a játékos mennyiben tud hozzájárulni a csapata sikeréhez, illetve a személye mennyivel több bevételt generál. Ha egy játékos sok gólt rúg, sok gólpasszt ad vagy jól védekezik, ott egyértelmű a helyzet. Másrészt az a kérdés, hogy a jó játék és a győzelmek mennyit érnek a piacon, a gólok és a gólpasszok, a játék mennyi bevételt termel, illetve a játékos egyénisége hoz-e még valamennyi pluszt a merchandisingon, a szponzorokon vagy a közönségen keresztül" – mondta a szakértő.

Willi Orbán 16 milió eurós értékkel a második legdrágább magyar. A két játékos összevetéséről Dénes Ferenc úgy véli,

Szoboszlai Dominik fiatal, jóképű és potenciál van benne, ami bármely futballpiacon komoly érték, persze nem Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi szintjén,

ők "más galaxist" jelentenek, de a magyar futballnak legendájává válhat a salzburgi magyar.

Ehhez lehetne egy első lépés, ha az öt legerősebb európai bajnokságba igazolna.

"Nem tudom, hogy az AC Milan kell-e"– utalt a szóban forgó kérők egyikére –, de a nagy ötös valamelyikébe kell igazolnia, az olasz, a német, a spanyol, a francia vagy az angol piacra kell belépnie. Az angol és a spanyol a legértékesebb."

Dénes Ferenc szerint az is előfordulhat, hogy a fejlődését tartják szem előtt, és azt mondják, kisebbet kell lépni.

"Azt látom, hogy ez egyre inkább stratégia a futballmenedzsmentben, több fiatal megy például Dortmundba, amely nagyon jó befogadóközeg" – mutatott rá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×