eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Twitter

White Lives Matter-transzparens a Manchester City stadionja felett

A Black Lives Matter-mozgalom ellen tiltakozó feliratot húzott maga után egy repülő az Etihad stadion felett, ahol éppen a Manchester City–Burnley Premier League-meccset játszották.

A Premier League újraindulása óta a játékosok a meccsek előtt a kezdőkörben letérdelnek, így fejezve szolidaritásukat a George Floyd halála után indult rasszizmusellenes Black Lives Matter (A feketék élete is számít) mozgalommal. Így történt ez hétfő este a Manchester City–Burnley mérkőzés előtt is, a folytatás azonban teljesen más volt.

Nem sokkal később egy repülő jelent meg a stadion feletti légtérben, és a White Lives Matter Burnley! (A fehérek élete is számít, Burnley) transzparenst húzta maga mögött. A meccset a City nyerte 5-0-ra, de a lefújás után ezzel kevesen törődtek, mert a molinóból botrány lett.

A Burnley közleményben ítélte el az akciót, elnézést kért a ligától, a Manchester Citytől és a Black Lives Matter-mozgalom támogatóitól. A klub jelezte, hogy transzparens semmilyen tekintetben nem fejezi ki a Burnley álláspontját, és mindenben együttműködik a hatóságokkal, hogy kiderítsék ki a felelős az akcióért és a feliratért. Ők a jövőben nem léphetnek majd be a csapat stadionjába, a Turf Moorba.

"Az ilyen szurkolókat nem szabad a futball közelébe engedni" – mondta a BBC-nek a Burnley csapatkapitánya. Ben Mee elhatárolódott az akciótól, és közölte, csapattársaival szégyellték magukat a molinó miatt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×