eur:
394.03
usd:
368.72
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Kim Rasmussen szövetségi kapitány a magyar válogatott edzésén Nancyban, a Jean Weille Sportközpontban 2018. december 11-én. A csapat franciaországi női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában Románia ellen lép pályára december 12-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Azonnali hatállyal menesztették a kézilabda-válogatott kapitányát

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége 2020. január 7-i hatállyal felmentette tisztségéből Kim Rasmussent.

Az elnöksége hosszas tanácskozás után döntött úgy, hogy a 2016-ban kinevezett dán szakember nem folytathatja munkáját. A válogatott a legutóbbi, decemberi világbajnokságon csak a 14. helyet szerezte meg csapatával, ráadásul a románok elleni vesztes csoportmérkőzés után több olyan kijelentést is tett, amiért a nemzetközi szövetség felfüggesztette a munkájából, és az etikai bizottság döntéséig azt sem lehet tudni, hogy végül milyen szankcióval sújtják.

Az MKSZ vezetése végül nem is várta meg a döntést, hanem menesztette a kapitányt, noha a válogatottra márciusban, Győrben olimpiai selejtező vár, amelyen Oroszország, Szerbia és Kína lesz az ellenfél, és a legjobb két válogatott jut ki Tokióba.

A szövetség elnöksége felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdje meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral, a Győr és Elek Gáborral, az FTC vezetőedzőjével a női válogatott szövetségi kapitányi tisztségének betöltése céljából.

A két szakember felkérése a közös munkára és egyaránt a szövetségi kapitányi pozícióra szól, a páros együtt látná el a szakvezetői feladatokat a 2020. március 20-22. közötti győri olimpiai selejtezőn, valamint az azt követően sorra kerülő Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×