INFORÁDIÓ
2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

kézilabda

kim rasmussen

per

magyar kézilabda szövetség

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország - Montenegró női kézilabda felkészülési mérkőzésen a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokban 2018. szeptember 28-án.

Kim Rasmussen beperli a Magyar Kézilabda Szövetséget

Infostart / MTI

A magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint a Magyar Kézilabda Szövetség "megpróbál kibúvót keresni" a szerződése felmondása kapcsán, ezért viszi bíróságra az ügyet. A szövetség ezt műsként látja és furcsállja a dán szakember kijelentéseit.

A dán szakember az M4 Sportnak azt mondta, nem akarta ezt tenni, de ezt az egy járható utat hagyták neki, hozzátette, nagyon sajnálja, hogy a szövetségnél nem voltak vele elég türelmesek, így nem tudta befejezni a megkezdett munkát.

"Elsősorban jogilag számítottam volna nagyobb támogatásra, ugyanis amit a nemzetközi szövetség (IHF) és Hasszan Musztafa elnök tett velem, az nem történhetett volna meg. Az ellenem hozott intézkedések sehol nincsenek benne a szabálykönyvben" - utalt a 47 éves dán edző a decemberi világbajnokságra.

Akkor a románoktól elszenvedett vereséget követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a játékvezetők és a zsűri személyes támadást intézett ellene, kijelentése miatt pedig a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottsága felfüggesztette, az etikai bizottság kezébe utalva az ügyet.

A szakembert később - már a magyarországi menesztése után - másfél millió forintra büntették és visszamenőleges hatállyal két hónapra eltiltották, utóbbi így már le is járt.

"Elvittem a balhét, soha senki ilyen magas pénzbüntetést nem kapott még, de már továbbléptem. Ezt az egész drámát meg lehetett volna előzni"

- mondta a korábbi szövetségi kapitány, aki elárulta, közel áll egy európai klubcsapattal a megegyezéshez, így hamarosan ismét visszatér a pálya mellé és újra vezetőedző lesz.

A szakszövetsgtől Pálinger Katalin alelnök ugyancsak az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, furcsállja a korábbi kapitány szavait, ugyanis az ő hibájából állt elő az a helyzet, ami miatt a szövetség lépéskényszerbe került.

"A négyéves ciklus legfontosabb tornája előtt álltunk, hiszen akkor még úgy volt, márciusban olimpiai selejtezőt vívunk" - emlékezett vissza Kim Rasmussen januári menesztésére Pálinger Katalin. Meglátása szerint, bár felvet kérdéseket, hogy jogilag támadható lett volna-e az IHF döntése, a tény, hogy a szervezet legmagasabb döntéshozó szerve, a végrehajtó bizottság határozott a dán edzőről, "elég hangsúlyos". "Nem volt más választásunk" - jelentette ki a kapitány elküldésével kapcsolatban. A perrel kapcsolatban elmondta, nem szeretne jogászkodni, de a szerződés nem tartalmazta, mi a helyzet akkor, ha egy edzőt felfüggesztenek, így nem tud a válogatott rendelkezésére állni.

"Próbáltunk kompromisszumos megoldást találni, Kim azonban egyből ügyvédekkel akart tárgyalni, így nem is tudtunk beszélni a részletekről"

- jelentette ki Pálinger Katalin, aki bízik abban, hogy minél előbb megoldódik az ügy. Az MKSZ elnöksége januárban a Győrt irányító Danyi Gábort és a Ferencvárost edző Elek Gábort kérte meg, hogy készítse fel az együttest az olimpiai selejtezőre, amelyet végül a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018