eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Pálinger Katalin, a szövetség női szakági alelnöke a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sajtótájékoztatóján a fővárosi Módusz Irodaházban 2016. február 2-án. Elek Gábort és Ambros Martint nevezte ki a női kézilabda-válogatott kapitányainak az MKSZ, amely közös megegyezéssel szerződést bontott Talant Dujshebaevvel, a férfi válogatott szakvezetőjével.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megszólalt Pálinger Katalin Kim Rasmussen menesztése után

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöksége kedden felmentette tisztségéből Kim Rasmussent, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát.

A szövetség tájékoztatása szerint az elnökség felkérte Pálinger Katalin alelnököt és Novák András operatív igazgatót, hogy kezdjék meg a tárgyalásokat Danyi Gáborral és Elek Gáborral. A tervek szerint a Bajnokok Ligája-címvédő Győr, valamint a Ferencváros vezetőedzője együtt látná el a szövetségi kapitányi feladatokat a március 20-22-én sorra kerülő győri olimpiai selejtezőtornán, valamint azt követően a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkön.

Pálinger Katalin kedden a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott: bár az eredmények elsőre nem ezt tükrözik, Kim Rasmussen jó munkát végzett, és

a célul kitűzött olimpiai szereplés még elérhető.

Az alelnök hangsúlyozta: a kialakult helyzetben azt kellett figyelembe venniük, hogy mi a legjobb a csapatnak. "Márpedig ez a stabilitás és a biztonság" - fogalmazott. Hozzáfűzte: információik szerint az IHF Rasmussennel kapcsolatos döntésére nagyjából másfél hónapot kell várni, és a válogatottat nem akarták bizonytalanságban tartani.

"Minden oldalról körbejártuk a témát, és megvizsgáltuk a lehetőségeket. Most csak azzal szabad foglalkoznunk, hogyan juthat ki a csapat az olimpiára" - mondta a korábbi világklasszis kapus.

Pálinger elárulta azt is, hogy a két magyar edző és klubjaik pozitívan reagáltak a megkeresésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×