INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

kemény dénes

fina

nob

vízilabda

tokió 2020

Kemény Dénes, a magyar válogatott év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség díjával a férfi vízilabda Világliga-sorozat C csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország-Olaszország találkozón Székesfehérváron 2012. november 3-án. A magyar válogatott 6-5 arányban megnyerte a mérkőzést.

Visszavonulásra bírta a NOB-ot a FINA vízilabdás ága

Infostart / InfoRádió - Farkas Dávid

Bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 11+2 fős kereteket szeretett volna látni a 2020-as olimpia pólóprogramjában, a FINA érvelt és győzött - Kemény Dénes az InfoRádióban azt is elmondta, hogyan történt mindez.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végleges döntése szerint minden vízilabdacsapat 12+1 fővel utazhat jövő júliusban a tokiói játékokra. A korábbi olimpiákon 13 fős keretek voltak, az elmúlt időszakban azonban 11+2 fő volt a NOB terve.

Kemény Dénes, a Nemzetközi Úszószövetség edzői bizottságának alelnöke, a Magyar Vízilabda Szövetség és a férfi válogatott korábbi vezetője a döntésről az InfoRádióban elmondta, lényeges előrelépés történt ahhoz képest, hogy korábban akár a 11 fős keretről is szó volt.

"A 11 fő egyszeri, 2 fős cseréje a két hét alatt arra kényszerítette a csapatokat, hogy 2 kapus mellett 9 mezőnyjátékossal érkezzenek, ami meglehetősen veszélyes lett volna. Más kérdés, hogy így is mindenki 2 kapust jelöl, de

lesz legalább 4 mezőnycsere, akivel azért végig lehet játszani a mérkőzéseket"

- ecsetelte Kemény Dénes.

A játékra azért lesz következménye a változásnak: tisztábban kell, hogy védekezzenek a csapatok, mert az ellenfél centerével szemben könnyű összeszedni a kiállításokat, ott kell magasabb színvonalú játékot nyújtani szervezettségben, de a 4 mezőnycsere mindenképpen ad lehetőséget arra, hogy kisakkozzák a csapatok a mérkőzéseket a végéig - tette hozzá Kemény Dénes.

A csapatban hirtelen támadó lyukakat ugyanakkor továbbra is univerzális játékosokkal lehet majd befoltozni szerinte.

"Egy csapat átszervezéséhez mindenképpen kell egy-két jolly joker. De összesen 3 cserejátékos esetén azt gondolom, mindenkinek univerzális játékosnak kellett volna lenni."

Kemény Dénes szerint

a döntés mutatja a FINA erejét a NOB-éhoz képest, amihez az is kellett, hogy két szakbizottság villámgyorsan és egyhangúlag foglaljon állást

a kérdésben.

Nyitókép: Kovács Anikó

Kapcsolódó hang

Tokió, pólócsapatok létszáma - Kemény Dénes
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018