eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk
Kemény Dénes, a magyar válogatott év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség díjával a férfi vízilabda Világliga-sorozat C csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország-Olaszország találkozón Székesfehérváron 2012. november 3-án. A magyar válogatott 6-5 arányban megnyerte a mérkőzést.
Nyitókép: Kovács Anikó

Visszavonulásra bírta a NOB-ot a FINA vízilabdás ága

Bár a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 11+2 fős kereteket szeretett volna látni a 2020-as olimpia pólóprogramjában, a FINA érvelt és győzött - Kemény Dénes az InfoRádióban azt is elmondta, hogyan történt mindez.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végleges döntése szerint minden vízilabdacsapat 12+1 fővel utazhat jövő júliusban a tokiói játékokra. A korábbi olimpiákon 13 fős keretek voltak, az elmúlt időszakban azonban 11+2 fő volt a NOB terve.

Kemény Dénes, a Nemzetközi Úszószövetség edzői bizottságának alelnöke, a Magyar Vízilabda Szövetség és a férfi válogatott korábbi vezetője a döntésről az InfoRádióban elmondta, lényeges előrelépés történt ahhoz képest, hogy korábban akár a 11 fős keretről is szó volt.

"A 11 fő egyszeri, 2 fős cseréje a két hét alatt arra kényszerítette a csapatokat, hogy 2 kapus mellett 9 mezőnyjátékossal érkezzenek, ami meglehetősen veszélyes lett volna. Más kérdés, hogy így is mindenki 2 kapust jelöl, de

lesz legalább 4 mezőnycsere, akivel azért végig lehet játszani a mérkőzéseket"

- ecsetelte Kemény Dénes.

A játékra azért lesz következménye a változásnak: tisztábban kell, hogy védekezzenek a csapatok, mert az ellenfél centerével szemben könnyű összeszedni a kiállításokat, ott kell magasabb színvonalú játékot nyújtani szervezettségben, de a 4 mezőnycsere mindenképpen ad lehetőséget arra, hogy kisakkozzák a csapatok a mérkőzéseket a végéig - tette hozzá Kemény Dénes.

A csapatban hirtelen támadó lyukakat ugyanakkor továbbra is univerzális játékosokkal lehet majd befoltozni szerinte.

"Egy csapat átszervezéséhez mindenképpen kell egy-két jolly joker. De összesen 3 cserejátékos esetén azt gondolom, mindenkinek univerzális játékosnak kellett volna lenni."

Kemény Dénes szerint

a döntés mutatja a FINA erejét a NOB-éhoz képest, amihez az is kellett, hogy két szakbizottság villámgyorsan és egyhangúlag foglaljon állást

a kérdésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×