eur:
392.78
usd:
367.82
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: MLSZ

Végre egy labdarúgó-vb magyarokkal

Szombattól labdarúgó-világbajnokság szereplői lesznek magyar futballisták: a Preisinger Sándor által irányított U17-es válogatott megkezdi szereplését a brazíliai tornán.

A magyar csapat szombaton Nigéria ellen mutatkozik be Goianában (magyar idő szerint 22 órakor), majd szerdán 0 órától Ausztráliával, pénteken 21 órától pedig Ecuadorral játszik. Egyelőre a körülményekkel birkózik a csapat, le kell győzni az időeltolódás nehézségeit, s nem könnyű megszokni a 30 fokos meleget sem.

Nem könnyű a sorsolás sem, ebben a korosztályban afrikaiak ellen soha nem egyszerű játszani, az ausztrálok technikás, de ugyanakkor erős fizikumra alapozott játékot képviselnek, az ecuadoriakat pedig Preisinger Sándor a csoport favoitjainak nevezte.

A gárda májusban harcolta ki a részvétel jogát, miután megnyerte a csoportmérkőzéseit, majd a negyeddöntőben alulmaradt a spanyolokkal a negyeddöntőben, majd ugyancsak szétlövésben, felülmúlta a belgákat.

Legutóbb a magyar válogatott 1985-ben szerepelt a legifjabbak korosztályos világbajnokságán, Kínában. Akkor a tizenhat csapatos mezőnyben a negyeddöntőig jutott, ahol aztán búcsúzott a későbbi győztes nigériaiak ellen. A Bicskei Bertalan által irányított gárdából később Horváth Csaba, Palaczky János, Limperger Zsolt, Páling Zsolt és Petres Tamás jutott el az A-válogatottságig.

A magyar válogatott vb-kerete

  • Kapusok: Hegyi Krisztián (West Ham United), Megyeri Gábor (Bp. Honvéd), Vaits Marcell (Puskás Akadémia)
  • Védők: Buna Gábor (Bp. Honvéd), Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia), Balogh Botond (Parma), László Dávid (Bp. Honvéd), Hosszú Zétény (Puskás Akadémia), Horváth Milán (Bp. Honvéd), Orosz Donát (DVTK)
  • Középpályások: Kata Mihály (MTK Budapest), Ominger Gergő (Puskás Akadémia), Tóth Borisz (DVTK), Major Sámuel (Salzburg), Kosznovszky Márk (Parma), Baráth Péter (DVSC)
  • Támadók: Zuigeber Ákos (MTK Budapest), Mester Csaba (Austria Wien), Komáromi György (Puskás Akadémia), Németh András (Genk), Molnár Rajmund (Benfica)
  • Tartalékok: Sipos Gábor (Puskás Akadémia), Hajdú Roland (Ferencváros)
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×