eur:
393.77
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Torghelle Sándor, az MTK játékosa (b) és a diósgyőri Dusan Brkovic a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában játszott MTK Budapest - Diósgyőri VTK mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. március 30-án. Az MTK 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Zakor Sándor: megvan az új edző, sokakat elküldenek az MTK-tól

A labdarúgó NB I-ből történt kiesést követően jelentős változások történtek az MTK körül: a két év óta vezérigazgatóként dolgozó Zakor Sándor kizárólagos tulajdonos lett a működtető cégnél, majd bejelentették: a korábban a magyar utánpótlás-válogatottaknál tevékenykedő német Michael Boris lesz a csapat edzője.

Az edzőválasztásnál egyetlenegy szempont lebegett a tulajdonosváltáson átesett - és a labdarúgó NB I-ből kiesett - MTK mögötti cég tulajdonosának szeme előtt.

"Bátran nyúljon a fiatalokhoz, tegye be őket a csapatba a feljutásért folytatott harcban, és olyasvalaki legyen, aki ismeri az 1997 és 2002 között születettek korosztályát" - mondta az InfoRádióban Zakor Sándor, az MTK kabdarúgócsapatát működtető cég tulajdonosa. Két jelölt maradt a listán, közülük Michael Borisz lett a győztes, akit jól ismertek a válogatott éléről.

"Nagy változások lesznek, az öreg, vagy fogalmazzunk úgy, a pályafutásuk befejezéséhez közeledő játékosoktól megválunk, gyakorlatilag majdnem mindenkitől,

és olyan, fiatal, már az NB II-ben bizonyított kölcsönjátékosokat hozunk vissza, akiknek már van felnőtt tapasztalatuk, illetve a bajnokságot nyert U19-es csapatunkból fogunk több embert átvenni az első keretbe."

A szurkolók most nyilván találgatni fognak, hiszen az elsőként említett kategóriába tartozik például a válogatottban is megfordult Torghelle Sándor vagy Kanta József és Balogh Béla, a klub első akadémistái. Velük kapcsolatban Zakor Sándor elmondta, jelen állás szerint Kanta József egy évet még maradhat - segíteni visszajutni az első osztályba -,

a többi idős labdarúgó viszont befejezte az MTK-nál.

Zakor Sándor azért vállalta, hogy egyedül viszi a csapatot, mert úgy vélték, hogy így tudják az MTK-t hosszú távon NB I-es csapattá alakítani. "Abban egyeztünk meg végül a tulajdonostársammal, hogy az egyikünk viszi tovább, és én éreztem magamban ehhez nagyobb erőt. Remélem, jó kezekben lesz a csapat".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×