INFORÁDIÓ 
2019. június 16. vasárnap
Jusztin

szlovák-magyar

válogatott

konzuli szolgálat

labdarúgás

eb-selejtező

Szlovák-magyar: fontos figyelmeztetés a szurkolóknak

Szlovák-magyar: fontos figyelmeztetés a szurkolóknak

Infostart

Számos hasznos információt közölt a Konzuli Szolgálat a csütörtöki Európa-bajnoki selejtező előtt.

Terjedelmes listát közölt a Konzuli Szolgálat két nappal a Szlovákia-Magyarország labdarúgó Eb-selejtező előtt arról, hogy mit szabad és mit nem, illetve mire van lehetőség és mire nincs.

A kiadott közlés szerint a Nagyszombatban esedékes összecsapásra szóló jegyek beszerzésében, illetve árának visszatérítésében a szolgálat nem nyújt segítséget.

"Kiemelten fontos, hogy a magyar állampolgárokat a hazai (szlovák) szektorba az oda szóló jegy ellenében sem fogják beengedni, csak a vendégszurkolók részére fenntartott területre"

- szól egy újabb, fontosnak tűnő figyelmeztetés. Ebből az következik, hogy azok a szlovákiai magyarok, akik a magyarért lemondtak szlovák állampolgárságukról, nem tudnak jegyhez jutni Szlovákiában.

Az arc eltakarítása a stadionon belül és kívül is szabálysértésnek minősül majd, a City Arenába pedig tilos bevinni a következő eszközöket:

  • szúró, vágó tárgyak,
  • öngyújtó,
  • alkoholos ital,
  • politikai tartalmú feliratok,
  • rasszista jelképeket megjelenítő tárgyak.

A 19 200 néző befogadására alkalmas stadionban - a vendégszektor 1877 fős -, illetve a környékén tilos továbbá pirotechnikai eszközök birtoklása és a nézők elől elzárt területre lépés.

Nagyszombatban nagyobb útlezárásokra is számítani kell a mérkőzés napján, főként a stadion közvetlen környezetében.

A Konzuli Szolgálat számos egyéb, rendőri helyzetben hasznos tanácsot is összeszedett a sebességhatárokról, az autópályadíjakról, az ittas vezetés büntetési tételeiről, a KRESZ betartatásáról, az egészségügyi ellátás lehetőségéről és az általános segélyhívó telefonszámokról.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018