eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az aranyérmes magyar válogatott a női kézilabda junior-világbajnokság eredményhirdetésén a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Orbán Viktor is gratulált az aranylányoknak

A csapategységet emelte ki a világbajnok női junior kézilabda-válogatott edzője,

A norvégok elleni 28-22-es diadallal aranyérmes lett a magyar válogatott a debreceni női junior-világbajnokságon. A sikerhez Orbán Viktor kormányfő is gratulált.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző a csapategységet emelte ki.

"Boldogok és büszkék vagyunk. Az aranyérem, a világbajnoki cím nem az én sikerem, hanem természetesen a lányoké és azoké az edzőkollégáké, akik megtanították őket kézilabdázni, a siker közös, mindenkinek köszönöm, aki részese volt. Nagyon egységes volt a csapat" - mondta a szövetség honlapjának beszámolója szerint.

"Elképesztő érzés, hogy világbajnokok vagyunk. Még nem tudjuk felfogni. Két gólos hátránnyal mentünk szünetre. Ekkor az edzőnk, Golovin ellátott minket instrukciókkal, hogy hogyan vegyük át a vezetést és utána tartsuk meg az előnyt. Ezt százszázalékosan be tudtuk tartani és ezáltal sikerült megnyerni a mérkőzést. Nagyon boldogok vagyunk és örülünk, hogy ennyi embernek örömet szereztünk" - nyilatkozta Suba Sára kapus.

Háfra Noémi arról beszélt, hogy nagy élmény volt ennyi ember előtt játszani.

"A szünetben még vezettek a norvégok, a nézők erőt adtak nekünk a folytatásban és túllendítettek minket a nehézségeken. Remélem, ezt a formámat a bajnokságban is kamatoztatni tudom, bár nem mindig voltam teljesen elégedett. Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatra, fel sem fogom, hogy megnyertük a világbajnokságot."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×