eur:
393.52
usd:
368.35
bux:
66064.86
2024. április 24. szerda György

Vági Márton: nem korrupt a magyar sportfinanszírozási rendszer

Nem korrupt a magyar sportfinanszírozás rendszere - hangsúlyozta az InfoRádiónak Vági Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára azután, hogy a Transparency International összegzése több kockázatot is felvet. AZ MLSZ főtitkára szerint a TAO teljesen átlátható, a jelentés pedig kever bizonyos fogalmakat és következtetései egy jó rendszer hitelességét ássák alá.

"Nagyon káros ez az anyag - fogalmazott Vági Márton. - Van egy nagyon pozitív folyamat Magyarországon, ez a TAO-finanszírozás. Egész Európában bárhol bemutatjuk ezt a rendszert, mindenki azt mondja, hogy nagyon jó, és gondolkodnak azon, hogy átveszik. Magát a rendszert az Európai Unió nagyon gondos, másfél éves tanulmányozás után hagyta jóvá."

A sportvezető bírálta a jelentés színvonalát is.

"Elég tendenciózusan azt mondja az anyag, hogy a magyar sportfinanszírozás korrupt. Szerintem nem korrupt, a TAO végképp nem korrupt" - jelentette ki. 
Vági Márton úgy látja, a tanulmány készítői összekevernek TAO-t és stadionépítést, összekeverik a látványsportágat a többi sportággal, összekeverik az ellenőrt és a jóváhagyót egy intézményen belül.

"Nagyon sajnálom, hogy egy ilyen anyag megjelent, és főképp azért, hogy egy Transparancy International nevében jelent meg, amely egy elismert cég. Állítólag ez egy nagyobb anyag része, nem tudom, hogy az egyéb részek mennyire alaposak, de ez a húsz oldal szakmaiatlan" - mondta.

"A tanulmány megállapítása, hogy átláthatatlan a rendszer, nem látják az adatokat. Ehhez képest átlátható, egyértelmű tényadatok szerepelnek, amelyet azért kaptak meg, mert a honlapunkon minden létező adat megvan. Ezért azt gondolom, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség ennél átláthatóbban nem tudja kezelni ezt az ügyet. Ezt el is ismerik egyébként, tehát az anyag az MLSZ-t nem kritizálja, nem ró fel nekünk semmifajta ilyen döntést, hanem a rendszert bírálja" - jegyezte meg Vági Márton, aki szerint a jelentés kever bizonyos fogalmakat, következtetései pedig egy jó rendszer hitelességét ássák alá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

Gyengülget a forint, a dollár egyre erősebb

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×