eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Vízilabda világliga - Rajt a grúzok ellen

Kedden kezdi meg szereplését a vízilabda világligában a nyári kazanyi világbajnokságon hatodik magyar férfi vízilabda-válogatott, amely az európai csoportselejtezők első körében, Szolnokon a grúzok legjobbjaival száll vízbe 16 órától.

A helyi Vízilabda Arénában alapvetően fiatalokból álló nemzeti csapatot küld medencébe Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki ezúttal kihagyta az összes olimpiai bajnokot, de világbajnokai közül is csupán öten vannak a 14-es keretben.

A kísérletezés "belefér" a vl-sorozatba, már csak azért is, mert az első csoportellenfél nem tartozik a veszélyes riválisok közé. Grúzia válogatottja első nagyobb sikerét azzal érte el, hogy kijutott a 2014-es Európa-bajnokságra, ahol a 12. helyen végzett. Meglepetés lenne, ha akár kis mértékben is meg tudná nehezíteni a Benedek-csapat dolgát a keddi mérkőzésen.

A magyarok világliga-selejtezős csoportjában szerepel a görög és a román válogatott is.

A csapat már vasárnap este a helyszínen gyakorolt a magyar bajnoki címvédő Szolnokkal.

A 14-es névsor:
Bisztritsányi Dávid, Lévai Márton - kapusok, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok

A magyar csapat további programja a 2015/16-os világliga európai csoportselejtezőjében:
november 17., kedd: Magyarország-Románia
december 1., kedd: Görögország-Magyarország
február 16., kedd: Grúzia-Magyarország
április 26., kedd: Románia-Magyarország
május 10., kedd: Magyarország-Görögország

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×