eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kezdődik a BL - ők az esélyesek a győzelemre

Ma este elkezdődik a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre. Dénes Tamás labdarúgó-szakújságíró, az InfoRádió munkatársa szerint a most kezdődő idényben a címvédő Barcelona és a Bayern München a két fő esélyes.

"A Bajnokok Ligája történetének egyik jellemzője, hogy a sorozat megalapítása óta, mióta felváltotta a Bajnokcsapatok Európa-kupáját, nem volt címvédés" - mondta Dénes Tamás labdarúgó-szakújságíró, az InfoRádió munkatársa. Minden szezon előtt az a kérdés, hogy most vajon lesz-e. Reális esély van rá, hiszen a Barcelona feltétlenül az egyik esélyes, sőt ha az ember a fogadóirodákat nézi, első számú esélyesnek tartják.

A Barcán kívül nyilván a Bayern Münchent lehet még az esélyesek közé sorolni, ugyanakkor a Guardiola-érában a Bayern már kétszer is összecsuklott a BL hajrájában, miután a német bajnokságot megnyerte, tehát az a kérdés, hogy tavasszal milyen állapotban lesz a csapat.

A Manchester City rendkívül impresszíven kezdte a hazai bajnokságot, története legjobb szezonkezdetét produkálta a Premier League-ben, de nemzetközi porondon eddig meg sem közelítette angliai formáját. A mostani formák alapján mégis az esélyesek közé kell sorolni.

Kérdés a Real Madrid szereplése is. Bár a klub hívei nyilván azt mondják, hogy a Madrid bármilyen sorozatban is indul, az esélyesek közé tartozik, az elmúlt éveket tekintve messze a leggyengébben teljesített és nincs olyan állapotban, hogy a BL reális esélyese legyen.

Kétségtelen tény, hogy ha az elmúlt 10-15 év BL-történetét nézzük, szinte minden évben volt olyan csapat az első négyben - néha kettő is, 2004-ben például -, amelyet csak nagyon kevesen vártak a legjobb négy közé. Sőt néha a döntőig is eljutott olyan csapat, amely az előzetes esélylatolgatás alapján kiesésre számíthatott.

A nagy országokon kívüli szereplők közül nem látni olyan erős csapatot, amely reálisan a négybe kerülhetne. Inkább az elmúlt időszakban a BL-ben jól szereplő országok között találhatunk ilyen csapatot. Talán a legesélyesebb valamelyik angol csapat, elsősorban a Manchester United. Ha jól kijön nekik a lépés, akár a legjobb négyet is elérhetik. A United játékosállománya sokat erősödött, több mint 100 millió fontot fektették a gárdába.

Louis van Gaallal egyet lehet érteni abban, hogy nem olyan jó még ahhoz, hogy az angol bajnokságban 38 fordulón keresztül bajnokesélyes legye, ugyanakkor egy-két mérkőzésen a BL-ben, bárki ellen nehéz ellenfél lehet.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×