eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vízilabda BL-selejtező: győzelemre készül a Szolnok és az OSC is

Szerdán este a Szolnok az OSC-t fogadja a férfi vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjének visszavágóján. Az első meccs 11-11-es döntetlennel ért véget. A párharc győztese a sorozat főtáblájára kerül.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője bízik a sikerben, de jelezte, hogy nem becsüli le az OSC-t, amelynek a budapesti meccsen nyerési esélye is volt.

"Szeretnénk győzni és továbbjutni. Nekünk erre, mivel hazai pályán vagyunk, és mivel talán kicsit jobb csapat a Szolnok, mint az OSC, azt gondolom, nagyobb az esélyünk. De mind a két csapat jó és az OSC nagyon jó formában van" - fogalmazott a Szolnok vezetőedzője.

Becsey Péter, az OSC szakosztály-igazgatója a szezon eddigi sikereire is alapozza továbbjutási reményeit.

"Nekünk, azt gondolom, ez az év egyik legfontosabb mérkőzése. Nincsen veszteni valónk. Mint csapat nagyon jól funkcionáltunk az első mérkőzésen és arra készülünk, hogy felborítsuk a papírformát" - mondta Becsey Péter.

Varga Dániel, a Szolnok és a magyar válogatott csapatkapitánya nem titkolta, hogy az első meccsen mutatott játékukkal nem volt elégedett. Mint fogalmazott: "új csapat vagyunk, bár nagyon sok tapasztalt és jó játékossal, de tanulnunk kell azokat a helyzeteket, amik újdonságként hatnak ránk, amik esetleg elbizonytalaníthatnak. Ez az egyetlen esélye egy olyan csapatnak, ami papíron gyengébb nálunk, hogy felülkerekedjen rajtunk, hogy kizökkentenek a játékstílusunkból".

Decker Ádám, az OSC csapatkapitánya szerint a mostani párharc egy igazi fokmérő az együttesek számára, de az egyéni motiváció is lényeges.

"A Bajnokok Ligájában lehet igazán megmutatni, hogy én milyen kvalitású játékos vagyok. Szeretnék bent maradni a válogatott keretben, és ehhez szerintem az egyik legmérvadóbb az, hogy nemzetközi porondon mennyire jól tudok játszani. Úgyhogy kettős motiváció van, és mindkettő nagyon fontos" - fogalmazott.

A Szolnok-OSC BL-selejtező este hét órakor kezdődik.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×