eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hét Real Madrid-futballista az UEFA álomcsapatában

A Bajnokok Ligája 2013/14-es szezonjának álomcsapatába heten kerültek be a győztes Real Madridból az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) technikai és fejlesztési bizottságának választása nyomán.

Az alkalmi szupergárdába négy játékost ad a széria spanyol házidöntőjében alulmaradt Atlético Madrid, míg a korábbi domináns szerepét e téren is elveszítő FC Barcelonát csupán egyetlen játékos, a spanyol válogatott világ- és Európa-bajnok középpályása, Andrés Iniesta képviseli az all-star együttesben, amelyet amúgy hat klubot reprezentálva 18 labdarúgó - két kapus, öt védő, hat középpályás és öt csatár - alkot. A Barcához hasonlóan egy-egy labdarúgót szavazott be a legjobbak közé az UEFA-testület a Borussia Dortmundból és a Paris Saint-Germainből.

Meglepő módon a Realból ugyanakkor ezúttal nem választották be a BL-válogatottba a világ legkiválóbb kapusai közé tartozó Iker Casillast.

Az álomcsapat összetétele:

kapusok:
Thibault Courtois (Atlético Madrid), Manuel Neuer (Bayern München)

védők:
Diego Godín (Atlético Madrid), Philipp Lahm (Bayern München), Daniel Carvajal (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid)

középpályások:
Gabi (Atlético Madrid), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Toni Kroos (Bayern München), Ángel Di María (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), Xabi Alonso (Real Madrid)

csatárok:
Marco Reus (Borussia Dortmund), Diego Costa (Atlético Madrid), Arjen Robben (Bayern München), Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×