eur:
391.05
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

BL-meglepetés: az Olympiakosz leckét adott a Man Unitednek

Az Olympiakosz Pireusz kétgólos előnyt szerzett az elképzelés nélkül játszó Manchester United ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A nap másik mérkőzésén a Dortmund 4-2-re nyert a Zenyit otthonában.

A Zenit kikapott 4-2-re, úgy, hogy a vendég németek már az ötödik percben eldöntötték a továbbjutást, 2-0-ra vezettek. Nehéz elképzelni, hogy az orosz csapat Dortmundban majd háromgólos győzelmet arasson. A tendencia tovább folytatódott, sorozatban az ötödik vendégcsapat is nyert. Ugyanakkor a szentpétervári csapat - ellentétben a Manchester Cityvel, az Arsenallal, a Leverkusennel és a Milannal - legalább szerzett gólt.

Pireuszban a Manchester United Wayne Rooneyval és Robin van Persie-vel áll fel az Olympiakosz ellen. Roberto védi a házigazdák kapuját, Megyeri Balázs kispados. Az összeállítások. Olympiakosz: Roberto, Leandro Salino, Manolasz, Marcano, Holebasz, Maniatisz, Ndinga, Campbell, Dominguez, Perez, Olaitan. Cserék: Megyeri, Paulo Machado, Szamarisz, Haedo Valdez, David Fuster, Papadopulosz, Bong Songo. Manchester United: De Gea, Smalling, Ferdinand, Vidics, Evra, Cleverley, Carrick, Valencia, Rooney, Young, Van Persie. Cserék: Lindegaard, Giggs, Hernandez, Welbeck, Kagava, Buttner, Fellaini.

Mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, a United le tudta fékezni a görögök nagy rohanását. A 7. percben Alejandro Dominguez nagy rohanása után Nemanja Vidics szerelt régi önmagát idézve. 
Feljött a Man United, többet birtokolja a labdát, mint ellenfele. Helyzete egyik csapatnak sincsen. 
Érdemes az Eb-sorsolás után abból a szempontból is figyelmi az Olympiakoszt, hogy tagjai közül kik a görög válogatottak. A pályán lépők közül Manolasz, Maniatisz, Holebasz, tehát mindhárom görög tagja volt a románok elleni őszi pótselejtezőn szerepelt keretnek. Miként a most a kispadon ülő Szamarisz.
A 25. percben a paraguayi Hernán Perez lövése az oldalhálóban kötött ki. 
A 39. percben, szinte a semmiből - ha csak azt nem emlegetjük eseménynek, hogy néhány perccel korábban Vidics felökte a büntetőterületen belül Dominguezt - vezetést szerzett a görög csapat. Maniatisz 20 méteres lövésébe Dominguez 11 méterre a kaputól belepiszkált, s ez becsapta a másik irányba induló De Geát. A nyolcaddöntők során először szerzett vezetést hazai csapat. 
A BBC néhány perce felemlítette, hogy a tavaszi nemzetközi kupacsatározások során még minfig gól nélküliek a Premier league csapatai. Pedig az Arsenal, a Man City, a Spurs és a Swansea már két félidőn túl van, s a Man United is lassan lejátszik egyet. 
A második félidő első tíz perce nagy rohanással, de sok hibával, s helyzet nélkül telt. 
Az 55. percben Joel Campbell, az Arsenal Pireuszba kölcsönadott játékosa gyönyörű lövéssel vette be De Gea kapuját. Miután Carrickkel szemben köténnyel teremtett magának lövőhelyzetet, 22 méterről gyönyörűen csavarta a labdát a jobb alsó sarokba. Olympiakosz-Manchester United 2-0
Noha a mérkőzés egészében a Man United birtokolja többet a labdát, a görögök nagyon elégedettek a történtekkel. Főleg azután, hogy Robin van Persie a 82. percben óriási helyzetet hagyott ki. 
A Manchester United története során először kapott görög csapattól a nemzetközi kupákban 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×