eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A Barcelona és a Real Madrid is hívja a fiatal magyar labdarúgót

A Real Madrid és a Barcelona is érdeklődik egy fiatal magyar labdarúgó iránt. Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia 15 éves játékosa jelenleg Madridban tartózkodik, de nem kizárt, hogy végül a Barcelona szerződteti. Erre csak a júniust követően nyílhat lehetőség, mivel Tajti akkor lesz 16 éves.

A világhírű Real Madrid korosztályos csapataival edz, tesztelésen vesz részt a 15 és fél éves Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia U17-es csapatának középpályása, aki decemberben az FC Barcelona meghívására a katalán sztárklubnál töltött el egy hetet - olvasható az akadémia honlapján. Mint írják: a Barca már szerződést is ajánlott a szakmai igazgató, a játékost a spanyol fővárosba is elkísérő Tajti József fiának.

Tajti Mátyást tavaly szeptemberben a rangos konstancai, Hagi Akadémia szervezte Kelet Csillagai Kupán az utánpótlástorna legjobb játékosának választották. Már akkor spanyol játékosmegfigyelők látószögébe került a felcsúti növendék, aki az ősszel Barcelonában az Espanyol ellen a magyar korosztályos válogatott színeiben is felkeltette az érdeklődésüket. Jó teljesítményének köszönhetően 2013 decemberében egy hetet töltött el a klubnál édesapjával, ahol elnyerte a Barca szakembereinek a tetszését, azaz megfelelt a próbajátékon. A Barcelona hivatalosan felvette a kapcsolatot a Puskás Akadémiával és hároméves szerződést kínál Tajtinak.

Időközben a másik spanyol sztáregyesület, a Real Madrid is felfigyelt a tehetséges felcsúti játékosra, már csak azért is, mert a világhírű királyi klub évek óta szakmai kapcsolatban van a Puskás Akadémiával. Mátyás édesapja, Tajti József, a Puskás Akadémia szakmai igazgatója Realnál teljesítette az UEFA edzői pro licenchez szükséges nemzetközi szakmai gyakorlatot.

A tehetséges futballistát Madridban is látni szerették volna, éppen ezért ugyancsak egyhetes próbajátékra hívta Alberto Morigono, a Real utánpótlás igazgatója. A középpályás január 26-án édesapjával érkezett Madridba. A játékos hétfőn és kedden az U16-os, szerdán pedig az U17-es csapat edzésén vett részt, a spanyolok tehát az idősebbek között is kipróbálták. Tajtiék vasárnapig maradnak Madridban, ahol Mátyás további tréningeken mutathatja meg, mit is tud.

Tajti József szakmai igazgató tartózkodott attól, hogy értékelje fia barcelonai és madridi teljesítményét, azt azonban elmondta, bármi is történjék, a FIFA 16 éves kortól engedélyezi a fiatalok nemzetközi átigazolását, vagyis a profi szerződés 2014 júniusától léphet életbe, azaz a 16. életévét június 2-án betöltő akadémista a tavasszal még mindenképpen Felcsúton készül majd, és minden bizonnyal pályára lép a hagyományos húsvéti Puskás-Suzuki-Kupán, ahol akár ellenfélként kerülhet szembe a Real U17-eseivel, lehetséges új csapattársaival.

Tajti József tájékoztatása szerint mindkét klub tud a másik érdeklődéséről, a Puskás Akadémia és a játékos nem egymás háta mögött tárgyal a sztárcsapatokkal, hanem nyílt lapokkal játszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

OTP-vezérhelyettes: jó az új otthonfelújítási program, de lehetnek gyermekbetegségek

Hol tart a Magyar Bankszövetség digitalizációs javaslatának implementációja? Pontosan hogyan kell értelmezni a 15 perces lakáshitel koncepcióját? Milyen pozitív, hosszú távú hatása lehet a júniusban induló otthonfelújítási támogatási programnak, és milyen gyermekbetegségek ütközhetnek ki a megvalósítás közben? Milyen hatást gyakorol a CSOK Plusz a lakáshitelezésre, meddig lehet fenntartani a jelenlegi kamatszinteket, ha nem csökkennek a hosszú oldali hozamok, és hol van az AI jelenlegi helye a lakossági bankolásban? Többek között ezekről a kérdésekreől beszélt Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke a Portfolio Checklist podcastjéban, amelyet a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdióban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×