eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Úgy estek ki az argentinok, hogy Messi gólt sem rúgott - videókkal

Megtörtént, amire egyetlen argentin sem mert gondolni a Copa América előtt: Sergio Batista csapata még az elődöntőbe sem került be! A világbajnoki negyedik uruguayi csapat 1-1-es döntetlent követő tizenegyes-párbajban kiejtette az Albicelestét. A szétlövésben egyedül Carlos Tévez hibázott.

Sergio Batista megtartotta az utolsó csoportmérkőzésen bevált összeállítását, Higuaín játszott elöl, mögötte pedig a Messi, Di María, Agüero hármas. Lionel Messi az első 25 percben a mezőny legjobbja volt, ő adta a labdát Gonzalo Higuaínnak a hazaiak gólja előtt, illetve az ő szabadrúgása után talált még egyszer a kapuba a Real Madrid csatára, igaz, lesről.

A második játékrész már nem Messié volt, ahogy azt az őt többnyire védő szövetségi kapitány is elismerte. Kétségtelen, hogy Lionel Messi a tornán a jobban teljesítő argentin játékosok között volt, de szembeszökő, hogy sem a 2010-es világbajnokságon, sem a 2011-es Copa Américán nem szerzett gólt. Ezzel szemben a kettő között a Barcelonában még a félszázas határt is elhagyta! (Mérlege a válogatottban e két tornán 9/0, a Barcelonában 55/53.)

Az uruguayiak jól játszottak, noha nem varázslatosan. Edinson Cavani ezúttal sem volt pályán, viszont Diego Forlánnak ez volt a legjobb meccse eddig a tornán. A nap hőse a kapusuk, Fernando Muslera volt, aki legalább három óriási bravúrt bemutatott, a szétlövésben pedig kivédte Carlos Tévez tizenegyesét.


Meglepetés született a nap másik negyeddöntőjében is: Peru hosszabbításban kiejtette a Radamel Falcao révén büntetőt hibázó Kolumbiát. A kolumbiai kapus mindkét kapott gólnál nagyot hibázott.



Argentína-Uruguay 1-1 (1-1, 1-1, 1-1)
Tizenegyesekkel: 4-5
Santa Fe, 37 000 néző. Játékvezető: Carlos Amarilla (paraguayi)
Argentína: Romero; Zabaleta, Burdisso, G. Milito, Zanetti; Gago (Biglia, 96), Mascherano; Messi, Di María (Pastore, 71), Agüero (Tévez, 80); Higuaín.
Uruguay: Muslera; Maxi Pereira, Lugano, Victorino (Scotti, 19), Cáceres; Álvaro González, Diego Pérez, Arévalo Ríos (Eguren, 110), Álvaro Pereira (Gargano, 110); Forlán, Luis Suárez.
Gólok: Diego Pérez (5.), Higuaín (17.)
A tizenegyesek: 1-0: Messi, 1-1: Forlán, 2-1: Burdisso, 2-2: Luis Suárez, 2-2: Tévez,. 2-3: Scotti, 3-3: Pastore, 3-4: Gargano, 4-4: Higuaín, 4-5: Martín Cáceres

Peru-Kolumbia 2-0 (0-0, 0-0, 0-0)
Cordoba, 42 000 néző. Játékvezető: Chacón Gutiérrez (mexikói)
Peru: Raúl Fernández; Christian Ramos, Renzo Revorendo, Rodríguez, Vílchez; Luis Advincula (Lobatón, 46), Adán Balbín, Vargas; Rinaldo Cruzado (Josepmir Ballón 118), Guerrero, William Chiroque (Yotún 95).
Kolumbia: Martínez; Pablo Armero, Yepes, Perea, Zúñiga; Carlos Sánchez (Jackson Martínez 112), Gustavo Ramos (Rodallega 73), Abel Aguilar (Roncancio 105), Guarín, Moreno Galindo; Falcao.
Gólok: Labatón (101.), Vargas (112.)

A vasárnapi negyeddöntők:
Brazília-Paraguay (21.00)
Chile-Venezuela (0.00)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×