INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A "szétvert" Inter vesszőfutása az Európai Szuperkupa-fiaskó után

InfoRádió / MTI
Míg az Európa Liga után péntek este, Monte-Carlóban az Európai Szuperkupát is elhódító spanyol Atlético Madridot élteti a nemzetközi sportsajtó, addig a 2-0-ra alulmaradt Bajnokok Ligája-címvédő olasz Internazionalét erőteljesen bírálják, különösképpen Itáliában az újságok.

A 2010/11-es futballszezon első nemzetközi trófeáját megszerző fővárosi alakulatot kettős értelmezésben Reyes de Europa, vagyis Európa Királyai megszólítással ünnepli a Marca, a legnépszerűbb spanyol sportnapilap, amely szójátékot választott vezérmotívumául, mivelhogy az első gólt Jose Antonio Reyes szerezte a madridiaknak. A felmagasztaló jelzők sorában helyet kapott a "SuperAtlético" és a "Súpercampeón" minősítés is.

A lapok idézik a vezetőedzőt, Quique Sánchez Florest, aki a kedvenceket ezúttal is elszántan és fáradhatatlanul lelkesítő szurkolóiknak ajánlotta a kupasikert, hozzáfűzve: "varázslatos játékosok alkotta csapatunk van".

Az As Európa szuperbajnokaként köszöntötte az Atléticót, s úgy fogalmazott, hogy Reyesék "megtanították táncolni az Intert".

A Mundo Deportivo azt emelte ki szintén elragadtatott hangú tudósításában, hogy a spanyol együttes "történelmi európai duplázást" hajtott végre azzal, hogy pár hónapon belül az Európa Ligában és az Európai Szuperkupában is diadalmaskodott. "Reyes és Kun Agüero lőtték a gólokat, De Gea tizenegyest védett, az Inter térdre kényszerült" - írta beszámolójában a sportújság.

A La Razón Európa legjobb csapataként ünnepli at Atléticót, s úgy fogalmazott, hogy a gárda az új szezont a szintén spanyol szakember, Rafa Benítez irányította "mindenható Internazionale felett aratott, Szuperkupát érő diadallal kezdte".

Olaszország legolvasottabb sportnapilapja, a La Gazzetta dello Sport olyan együttesnek festette le a milánóiakét, mint amelyik "ötlettelen volt, kulcsemberei pedig formán kívül futballoztak". Név szerint is megrótta a brazil védőt, Maicont és a holland irányító középpályást, Sneijdert, amiért "aludtak a meccsen", továbbá a büntetőt rontó argentin támadót, Militót és a szintén hibákat elkövető brazil kapust, Julio Cesart.

A Corriere dello Sport érzékelhetően nemtetszéssel fogadta az új vezetőedző, Benítez magyarázkodó-távolságtartó szavait, amelyek szerint ez még nem az ő csapata. "Még nem volt időm úgy összerakni a gárdát, ahogyan azt én gondolom, s azt a játékot sem tudtam még játszatni, amelyet szeretnék" - idézte a trénert az újság.

A La Repubblica sem óhajtott finomkodni, amikor leszögezte: péntek este egy "felismerhetetlen és szétvert Intert láthattunk".

A címlapról ajánljuk