eur:
389.69
usd:
362.03
bux:
68479.39
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Salgó Rali: Féltéglák és látványos verseny

Látványos és izgalmas versenyt hozott a hétvégi Salgó Rali. A kisterenyei gyorsasági a raliban ritkán látható előzéseket és gyakran elakadó autókat hozott, míg az utolsó szakaszt viharjelzés miatt törölni kellet. Asit ez sem zavarta, az idei harmadik versenyen sem talált legyőzőre.

Szombaton Szlovákiában kezdődött meg a Salgó Rali versenyhétvégéje. Az első, potoki gyorsaságin Asi és Herczig azonos időt autózott az élen, őket Turi Tamás (+2,2 mp) és ifj. Tóth János követte (+5 mp).

*A második, turcoki szakaszon ismét Asi bizonyult a leggyorsabbnak, Herczig, ifj. Tóth és Turi előtt. Az összetettben Asiék előnye Herczigékkel szemben 2,4 mp, Turival szemben 12 mp, és Janikával szemben már 12,8 mp-re nőtt.

*A harmadik, rybniki gyorsaságin Asiék tovább száguldottak, 10,9 mp-re növeltél előnyüket Herczigékkel szemben. Ifj. Tóth megelőzte a kuplung problémákkal küzdő Turi Tamást.

*A negyedik, potoki szakaszt az ifj. Tóth János, Tagai Róbert páros nyerte meg, Herczig Norbert, és Asiék előtt. Az összetettben Asi továbbra is magabiztosan vezetett Herczig, ifj. Tóth és Turi előtt. A legjobb szlovák versenyző az összetettben hatodik helyen álló Melichárek volt.

*Az ötödik gyorsaságin, Turcoknál Asi és ifj. Tóth vívott nagy csatát, végül előbbi nyert, 0,8 másodperces előnnyel.


*A szombati nap utolsó gyorsaságiját az ifj. Tóth, Tagai páros nyerte, Asi, Turi és Herczig előtt. A szombati napot Asi zárta az élen, a második helyre ifj. Tóth jött fel, 14,5 mp hátránnyal, a harmadik pozícióba Herczigék csúsztak vissza, 15,7 mp lemaradással, míg a negyedik hely továbbra is Turi Tamásé. A legjobb szlovák versenyző, Melicharek már több, mint egy perccel van lemaradva Asiék mögött.

A vasárnapi napon két magyarországi gyorsaságival, a zagyvarónai, és a legendás kisterenyeivel folytatódott a Salgó Rali.

*Asiék magabiztos vezetése csak az első zagyvarónai gyorsasági után került veszélybe, amikor Herczig Norberték és ifj. Tóth Jánosék 3 másodpercen belülre kerültek hozzájuk, ám a második kisterenyei szakaszon Aschenbrenner bebiztosította a vezetést, és a győzelmet. ifj. Tóth végül a defekttel bajlódó Herczigék elé került, a második helyre.


Salgó Rali (2010.05.23.) (képgaléria)

*A kisterenyei szakasz megosztotta a versenyzőket. Volt, akinek nagyon tetszett, mások a salakos részre panaszkodtak, mondván, féltéglák kerülnek elő a pálya anyagából. Ráadásul a körgyorsaságin (ahol először három, majd két kört teljesítettek a versenyzők) nagy volt a forgalom is. A raliban szokatlan módon sok volt az előzés, és a feltartás is.

*Délutánra felhőszakadás érte el Salgótarjánt és környékét, így a szervezők törölték a harmadik kisterenyei gyorsot.

*A Salgó ralit így az Asi, Pikó kettős nyerte meg, közel húsz másodperccel az ifj. Tóth, Tagai kettős előtt, akiket újabb 15,9 másodperccel követett a Herczig, Baranyai páros. Turi és Percze a negyedik, a legjobb szlovák kettős, Melicharek és Lasevic az ötödik helyen zárt.

*Az Országos Ralibajnokság állása három futam után:
1. Aschenbrenner György (Asi), Pikó Zsuzsa (Mitsubishi Lancer EVO IX) 60 pont
2. ifj. Tóth János, Tagai Róbert (Peugeot 207 S2000) 42 pont
3. Turi Tamás, Pecze Nándor (Mitsubishi Lancer EVO IX) 35 pont
4. Herczig Norbert, Baranyai László (Skoda Fabia S2000) 28 pont

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×