eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A bajnoki cím után is vérfrissítés várható a Chelsea-nél

A bajnoki cím megszerzése után pár nappal máris a következő idényt tervezgetik a Chelsea-nél. A Kékeknél jelentős fiatalítás várható a nyáron.

Története legsikeresebb szezonját futhatja a Chelsea, a bajnoki cím begyűjtése után a szombati kupadöntőben a duplázásért lépnek pályára a londoni klub futballistái. Bár Carlo Ancelotti menedzser a vasárnapi ünneplés során még arról beszélt, hogy a keret előtt szép sikerek állnak, mivel a játékosok megfelelő korban vannak, azóta kiderült: jelentős fiatalításra lehet számítani.

Az angol sajtó szerint távozhat a Kékektől Ricardo Carvalho, Deco, Juliano Belletti és Paulo Ferreira is. A négy játékos közül jelentős bevételt egyedül Carvalhóért remélhet a klub, a portugál védőt az Inter szívesen látná, és 10 millió font körüli összegben ki is egyezhetnek a felek. Deco és Belletti várhatóan visszatér Brazíliába.

Kérdéses Joe Cole és Michael Ballack sorsa, mindkét labdarúgónak nyáron jár le a szerződése, és egyelőre nem hosszabbították azt meg. Az angol támadóval a kupadöntő után ülnek le tárgyalni, de Ron Gourlay ügyvezető jelezte, lejjebb kell adnia fizetési igényeit. A Chelsea-nél évente mintegy 140 millió fontot tesz ki a játékosok fizetése, a vezetőség törekvése, hogy ezt lefaragja.

Ennek egyik lépése a fiatalítás: Carlo Ancelotti már jelezte, a következő idényben a klub utánpótlásából lehetőséget ad öt labdarúgónak a bizonyításra. Hozzájuk csatlakozhat az idén kölcsönjátékosként a holland Twentével bajnoki címet szerző Miroslav Stoch is. A Kékeknél van miből válogatni, ugyanis a 18 évesek csapata múlt héten nyerte meg a nagy ranggal bíró ifjúsági FA-kupát.

A szurkolókat az is izgatja, érkezik-e sztár a nyáron a Stamford Bridge-re. A londoni együttest korábban hírbe hozták az Atlético Madrid argentin támadójával, Sergio Agüeróval, akit 40 millió fontért szerezhetnének meg. Szintén szóba került a brazil Pato leigazolása, de a Milannál érinthetetlennek nevezték a csatárt.

Az ügyvezető azt ígérte, egy vagy két új játékos érkezhet a nyáron, ha erre Carlo Ancelotti igényt tart, és a pénz is rendelkezésre áll, de licitálási háborúban nem kíván részt venni a klub.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×