INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A brit drukker a foci vb miatt akár egy hozzátartozó halálát is "behazudja"

InfoRádió / MTI
A brit alkalmazottak negyede tervezi, hogy a nyári labdarúgó-világbajnokság idején "beteg" lesz, "elromlik" valamije, sőt valakije "meghal".

A pénteki Daily Mirror által ismertetett felmérés szerint több mint kilencmillióan arra készülnek, hogy valamilyen betegséget hazudnak főnöküknek a torna egy hónapja alatt, így próbálva szabadidőhöz jutni a meccsek megtekintéséhez. Az átlagos brit "vébébeteg" összesen 3,5 napot tervez ilyen módon távol tölteni munkahelyétől.

A leggyakoribb "panaszok" között lesz a gyomorrontás (28 százalék), az általános rossz közérzet (23 százalék), illetve a fejfájás (20 százalék).

Mások az "elromlott" bojlerhez várják majd a szerelőt, illetve az autójuk nem fog majd beindulni, esetleg "beteg" gyermekükre kell felügyelniük.

A futballőrült britek 5 százaléka még arra is képes lesz, hogy valamelyik hozzátartozója halálát hazudja otthonmaradása okaként.

A megkérdezettek 10 százaléka kijelentette: akár az állását is kész lenne feladni, ha lenne jegye a döntőre, és főnöke nem engedné el.

A címlapról ajánljuk