INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kiállítás nyílik Kolonics György emlékére

Infostart / InfoRádió
Kolonics, a sportlegenda címmel nyílik kiállítás a Csepel Plázában - tájékoztatta az InfoRádiót a tárlatot megvalósító Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnöke. A tárlatnak kettős célja van: egyrészt emléket állít a kétszeres világbajnok kenusnak, másrészt népszerűsíteni kívánja a sportágat a fiatalok körében - mondta Angyal Zoltán.

A Kettős céllal jött létre a Kolonics György életét és pályafutását bemutató emlékkiállítás: az egyik, hogy megismertesse az érdeklődőkkel a tavaly július 15-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt kenus pályafutását, a másik pedig, hogy népszerűsítse a sportágat - mondta az InfoRádiónak a Kolonics György Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Angyal Zoltán hozzátette: a kiállítás tisztelgés a kenuzás előtt is, hiszen Kolonics György pályafutásán keresztül a sportág utóbbi másfél évtizedének sikereit is bemutatja.t

A volt szövetségi kapitány elárulta: vegyes érzelmekkel kezdtek bele a tárlat megszervezésébe, és végül arra jutottak, hogy "csak akkor szabad belevágni, ha ez a kiállítás méltó lesz Gyuri emlékéhez".

Angyal Zoltán megjegyezte: a szervezők feladatuknak tartják, hogy a kétszeres olimpiai bajnok és tizenötszörös világbajnok kenus életét példaként állítsák a fiatalok elé.

A csütörtöktől egy hónapon át látható tárlaton az archív filmfelvételek és fotók mellett a sportoló érmeit, kenuit, lapátját tekintheti meg a közönség.

Hanganyag: Szépvölgyi István

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk