eur:
385.73
usd:
356.62
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Nincs veszélyben a Magyar Nagydíj

Az aláírt szerződés szerint még 2011-ben is biztosan lesz Formula-1-es verseny Magyarországon, sőt, várhatóan 2016-ig meghosszabbítják a futamot biztosító kontraktust - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke. Frank Tamás kiemelte, hogy Bernie Ecclestone, a versenysorozat vezetője kedveli a mogyoródi futamot, így ez is segíti a magyar viadal megtartását.

Magyarországnak 2011-ig érvényes szerződése van Formula-1-es futam rendezésére, az a hír pedig, amely szerint veszélyben van az idei verseny, kacsa - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Sport Zrt. Alelnöke, hozzátéve: jövőre és az azt követő évben is lesz F1-es Magyar Nagydíj.

Frank Tamás hangsúlyozta: a kormány szerdán döntött arról, hogy a 2012-2016 közötti periódusra is biztosítja a feltételeket a Forma-1-es Magyar Nagydíj megrendezéséhez, vagyis a szerződés meghosszabbítható. Számos országban - például Malajziában, Kínában és Németországban is - gyakorlat, hogy az állam is szerepet vállal az F1-es futamok megrendezésének támogatásában - fűzte hozzá.

Bernie Ecclestone, a versenysorozat vezetője Frank Tamás szerint saját gyermekeként tekint a Magyar Nagydíjra, hiszen az ő ötlete volt a nyolcvanas évek közepén, hogy a vasfüggöny mögött is tartsanak Formula-1-es futamot. A Hungaroring Sport Zrt. Elnöke szerint továbbra is jó a viszony az F1 első embere és a magyar szervezők között, annak ellenére is, hogy az utóbbi időben egyre több versenyt tartanak Európán kívül.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csicsmann László az Arénában: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Csicsmann László az Arénában: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

Fontos adatokra várnak a befektetők, óvatos mozgások a tőzsdéken

A hét első részében egyelőre nem láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, tegnap is leginkább csak oldalaztak a vezető indexek és ma az ázsiai kereskedésben sem volt ez másképp. Holnap érkezik a befektetők által kiemelten figyelt amerikai inflációs adat, elsősorban erre vár a piac. Ami az európai piacokat illeti, a nemzetközi trenddel összhangban itt is vegyes mozgásokat, iránykeresést látunk, és az amerikai tőzsdéken sincsenek nagy mozgások az indexek szintjén. Közben itthon érkeznek az újabb gyorsjelentések, négy mínuszos negyedév után újra nyereséges lett a Masterplast, a Richter pedig minden eredményszinten az elemzői várakozásokat meghaladó számokat hozott.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×