eur:
385.8
usd:
356.58
bux:
68864.24
2024. május 14. kedd Bonifác

Dinara Szafina a döntőben a Roland Garroson

Az első helyen kiemelt orosz Dinara Szafina két sima játszmában nyert csütörtökön a szlovák Dominika Cibulkova ellen és bejutott a döntőbe a 16 millió euró összdíjazású francia nyílt teniszbajnokságon.

A nyitó játszmát jobban kezdte a nyolcaddöntőben Szávay Ágnest búcsúztató aprócska termetű, mindössze 160 centis szlovák hölgy: brékelte a világelsőt és 2:0-ás vezetéshez jutott. Ekkor azonban elfogyott a tudománya, egyre többet hibázott és kiderült, hogy Szafina sokkal magasabb szinten űzi ezt a sportágat, mint ő. Az első szettet 51 perc alatt nyerte a tavaly döntős orosz játékos.

A folytatásban is igyekezett a húszesztendős pozsonyi teniszező, ám - és ez az arcán is látszott - nem sok esélye volt a felzárkózásra. Az ötödik gémben Szafina elnyerte riválisa adogatójátékát és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs sorsa; az orosz lány 6:3, 6:3-mal bejutott a fináléba.

Címlapról ajánljuk

Csicsmann László az Arénában: nincs tárgyalásos megoldás, a katonai eseményeké marad a főszerep Gázában

Izrael Rafah lerohanásával átlépné a vörös vonalat Washington szemében – mondta Csicsmann László, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára. Az InfoRádió Aréna című műsorában a Közel-Kelet szakértő beszélt a béketervek esélyeiről, a környező országok álláspontjáról, az amerikai szerepvállalásról és arról is, milyen kiutat látnak a palesztinok a gázai válságból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.15. szerda, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×