eur:
389.61
usd:
363.53
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Eltussolja az UEFA a rendbontásokat?

A Svájci Hírközlési Hatóság (SRG) vezetője panaszt emel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellen, mert az cenzúrázza a tévéközvetítéseket az Európa-bajnokságon.

Armin Walpen kijelentette: az UEFA által ellenőrzött élő adásban nem került képernyőre június 8-án, amikor Bécsben a szurkolók görögtüzeket gyújtottak, sőt, egyikük beszaladt a pályára az osztrák-horvát meccs alatt.

"Újságírói szemszögből felettébb problémásak ezek a döntések" - jelentette ki az SRG főigazgatója.

Wolfgang Eichler, az UEFA szóvivője válaszul közölte: "Nem akarunk nyilvánosságot nyújtani a bajkeverőknek. Arra koncentrálunk, ami igazán fontos a mérkőzéseken."

Bár az osztrák és svájci hatóságok mindent megtesznek azért, hogy probléma nélkül folyhassanak a kontinenstorna eseményei, szurkolói összecsapásokról időnként beszámol a média.

Szombat este, az orosz-görög mérkőzés előtt például egy részeg orosz férfi vert félholtra egy német futballszurkolót Salzburgban.

Az erősen ittas huligán a stadion előtt minden ok nélkül ütlegelni kezdte ököllel az áldozatot, aki elvesztette az eszméletét, és kórházba kellett szállítani.

Az őrizetbe vett tettesnél nem voltak okmányok, ám utólag kiderült, hogy már többször is meggyűlt a baja a rendőrséggel Németországban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×