eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

A Farkasok most megehetik az Öreg Hölgyet

A 2007-2008-as olasz bajnokságban először találkozik egymással két, a merészebb jósok szerint akár a bajnoki címre is esélyes csapat. Az AS Roma és a Juventus vasárnap délutáni rangadója előtt a vendéglátó "Farkasok" világbajnok középpályása, Daniele De Rossi azt fejtegette, hogy először játszhat úgy a Juve ellen, hogy az ő csapata az esélyesebb.

Az AS Roma eddig minden mérkőzését megnyerte a szezon kezdete óta (hármat a bajnokságban, egyet-egyet a Bajnokok Ligájában és az olasz Szuperkupa-döntőben), sőt, még gólt sem kapott. Nem csodálható hát, hogy óriási a várakozás a Juventus vendégjátéka előtt.

De Rossi szerint most először ők az esélyesek, a mostani formájuk kompenzálja a Juve gazdagabb történetét. Szerinte a torinói csapat nagyon erős, Nedveddel, Trezeguet-vel, és Del Pieróval.

Francesco Totti, a rómaiak csapatkapitánya azt mondta egy nemrégiben a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban, hogy szerinte az AS Roma erősödött a nyáron, Ludovic Giuly, Juan, Cicinho, Mauro Esposito és Marco Andreolli leigazolásával. Fura választ adott a kérdésre, hogy az előző évekkel ellentétben miért sikerült most a csapatának azonnal bevethető játékosokat megszerezni a piacon: "Mert Luciano Moggit kivonták a forgalomban. S máris meg tudtunk szerezni néhány fontos játékost. Szeretném hinni, hogy ez csak véletlen egybeesés."

Megmondta azt is, mely bajnoki meccseket várja a leginkább a szezonban. "A Lazio után a Juventus ellen szeretek nyerni a legjobban." Vasárnap lehetősége lesz rá. Ugyanakkor érdekes, hogy - az Olasz Kupa-mérkőzést is beleszámítva - a torinói csapat megnyerte a legutóbbi három, az AS Roma elleni mérkőzését az Olimpiai Stadionban.

Claudio Ranieri Juventusából az eltiltott Zebina mellett hiányozni fog a sérült Grygera, Salihamidzic, Camoranesi, Marchionni és Boumsong.

A várható kezdőcsapatok
AS Roma: Doni - Panucci, Mexes, Juan, Tonetto - De Rossi, Pizarro - Taddei, Perrotta, Giuly - Totti. Juventus: Buffon - Birindelli, Andrade, Criscito, Chiellini - Nocerino, Almiron, Zanetti, Nedved - Trezeguet, Del Piero

Címlapról ajánljuk
Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

Bánhidi Bence: a lecke fel van adva

A magyar férfi kézilabda-válogatott tagjai szerint a rossz kezdés volt az Egyiptom elleni vereség oka, de arra lehet építeni, hogy nyolcgólos hátrányból is felállt a csapat.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 18:16
×
×
×
×