eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Távozott Mourinho a Chelsea éléről

Lemondott tisztségéről José Mourinho, az angol labdarúgó első ligában játszó londoni Chelsea menedzsere, a nem hivatalos értesüléseket röviddel később internetes honlapján a klub is megerősítette.

A rendkívül sikeres portugál tréner, aki két bajnokságot is nyert a nyugat-londoni együttessel, a BBC rádió csütörtök hajnali beszámolója szerint sms-ben tudatta távozását több vezető játékossal, köztük John Terry csapatkapitánnyal.

"A Chelsea Futball Klub és José Mourinho kölcsönösen megegyezéssel megválnak egymástól" - közölte csütörtök reggel a labdarúgó klub internetes honlapján.

Mourinho, az FC Porto korábbi edzője 2004-ben vette át a Chelsea vezetését, és az első két évben a Premier League élén végzett a csapattal. Tavaly ugyan a második helyre szorultak a Manchester United mögött, viszont megnyerték az FA-kupasorozatot.

A Bajnokok Ligájának trófeáját azonban eddig nem sikerült begyűjteni, és a Chelsea az idei BL-sorozatot kifejezetten kiábrándító módon kezdte: Londonban 1:1-es döntetlent játszott a tőle több klasszissal elmaradó norvég Rosenborggal.

A brit sajtóban ugyanakkor régóta keringenek értesülések arról, hogy igen feszültté vált a viszony Mourinho és a klub tulajdonosa, Roman Abramovics orosz milliárdos között. Abramovics eddig csaknem 300 millió fontot (több mint 110 milliárd forintot) költött klasszis játékosokra, de állítólag nem minden esetben azokat hozta a csapathoz, akiket Mourinho is ott akart volna látni.

Az angol csapat portugál trénere és orosz tulajdonosa tavaly nyíltan összeveszett például az ukrán Andrij Sevcsenko szerződtetése miatt. Sevcsenkóhoz Abramovics ragaszkodott, Mourinho ellenkezése dacára.

A Rosenborg elleni mérkőzésen egyébként éppen Sevcsenko mentette meg góljával a Chelsea-t a vereségtől.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×