eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Magabiztos sikerrel kezdett a Roma, a Barcelona és az Arsenal - videók

A Barcelona magabiztos győzelemmel kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligájában: a katalánok 3-0-ra verték a Lyont. Cristiano Ronaldo góljával nyert a Manchester United a portugál szélső korábbi klubja, a Sporting otthonában. Az Inter kikapott a török Fenerbahce vendégeként, míg az Arsenal könnyedén győzte le a Sevillát.

A nyolc mérkőzésen mindössze hat gólt hozott az első félidő, azok közül is kettőt Prágában, két, a továbbjutásra kevésbé esélyes gárda mérkőzésén. A második játékrészre jobban belelendültek a csapatok, de azért túlzás lenne állítani, hogy potyogtak a gólok. Ahogy kedd este, szerdán se maradt gól nélküli egyetlen találkozó sem. Érdekes, hogy egyik mérkőzés sem végződött döntetlenre.

Az E csoportban a Rangers az 56. percben hátrányba került a VfB Stuttgarttal szemben, a legutóbbi Bundesliga-szezon legjobbjának választott Mario Gomez szerzett vezetést a vendégeknek. Mintha a gól a Stuttgartnak tett volna rosszat, a Rangers pedig feléledt: Charlie Adam a 62. percben kiegyenlített, majd a 75. percben a francia Jean-Claude Darcheville, büntetőből megszerezte csapata második gólját.

A Barcelona továbbra is sok helyzetet dolgoz ki, de csak a találkozó utolsó tíz percében lendült bele a gólszerzésbe. A katalánok ugyan győzelemmel rajtoltak - 3-0-ra megverték az Olympique Lyont -, de a találkozó első gólját a vendégek védője, Clerc lőtte, a saját kapujába. Lionel Messi lövése után szúrt bele balszerencsésen a labda útjába, még a 21. percben..


A mérkőzés a 82. percben dőlt el: Deco és két cserejátékos, Giovani és a Ronaldinho helyére beállt Iniesta pontos összjátéka után Messi lőtt a kapuba. Utána jött még a ráadás: a 90. percben Giovani szólója után még a lyoni kapus védett, de a labda éppen Thierry Henry elé pattant. A francia világsztár a franciáknak lőtte első "hivatalos" barcelonai gólját.

Az F csoportban az AS Roma könnyedén megverte a Dinamo Kijevet. Mindkét félidőben született egy-egy gól, mindkettőt világbajnok szerezte. Előbb Simone Perrotta, majd Francesco Totti talált az ukránok kapujába. Perrotta volt a mezőny legjobbja, de nagyon jól futballozott a kisebb sérüléssel pályára lépő Mancini is.



A Manchester United a legutóbbi 15 idegenbeli Bajnokok Ligája-mérkőzéséből csak hármat nyert meg. A sorban a harmadik Lisszabonban született, a Sporting ellen. A mérkőzés egyetlen gólját, a 62. percben, a Sportingban nevelkedett Cristiano Ronaldo szerezte, szinte a fűről megfejelve a labdát, csukafejessel.

Sir Alex Ferguson csapata sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg 1-0-ra, a Főnök ezzel az eredménnyel, alighanem, vasárnap, a Chelsea elleni rangadón is kiegyezne.

A G csoportban a PSV fontos győzelemmel kezdett a csalódást keltő CSZKA Moszkva ellen. Lazovics és Pérez gólja után a hollandok már 2-0-ra vezettek, a brazil Vágner Love csak a 89. percben tudott szépíteni.

Az Inter kikapott Isztambulban a Fenerbahcétól, ráadásul legjobbja a brazil kapus, Júlio César volt. Ám ő sem bírt a Fener öt braziljával. "Természetesen" a mérkőzés egyetlen gólját is brazil szerezte a 43. percben: Deivid.



Az Arsenal tovább folytatja nagyszerű sorozatát, Fabregas, Van Persie és a horvát-brazil Eduardo egy-egy találatával simán nyert a BL-ben újonc Sevilla ellen. Cesc Fabregas volt a mezőny legjobbja: a saját találata után kettőt még előkészített. A kétszeres UEFA-kupa-győztes az Emirates Stadionban nem igazolta jó hírét.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló

E csoport:
Rangers (skót)-Stuttgart (német) 2-1
Barcelona (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 3-0
F csoport:
Sporting (portugál)-Manchester United (angol) 0-1
Roma (olasz)- Dinamo Kijev (ukrán) 2-0
G csoport:
Fenerbahce (török)-Internazionale (olasz) 1-0
PSV Eindhoven (holland)-CSZKA Moszkva (orosz) 2-1
H csoport:
Slavia Praha (cseh)-Steaua Bucuresti (román) 2-1
Arsenal (angol)-Sevilla (spanyol) 3-0

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×