eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Átértékelték a Forma-1-et a bukmékerek

Ahogyan haladunk előre a Forma-1-es világbajnokság naptárában, úgy rajzolódik ki egyre tisztábban, hogy kik küzdhetnek meg a világbajnoki címért. A fogadóirodák is ennek megfelelően változtatják nyereményszorzóikat.

Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) nagyon elgondolkodtatta a bukmékereket. A szezon előtt még akár 15-szörös pénzt is fizettek volna a brit újonc világbajnoki címe esetén, most azonban, hogy négy futam után vezeti a tabellát, már csak nagyságrendileg 3,5-4-szeres pénzt fizetnének ki a végső sikeréért.

Érdekességképpen Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) elsőségéért jelenleg körülbelül 3,3-szeres pénzt adnának, míg a szezon kezdete előtt a címvédővel azonos esélyesként kezelt Kimi Raikkönen (Ferrari) végső sikere jelenleg egyes irodáknál már 5,5-szeres pénzt fizetne. Mások jobban bíznak a Jégembernek becézett versenyzőben, és csak 3,75-szörös összeget kínálnak.

Felipe Massa (Ferrari) világbajnoki címére a téli teszteken még 4,5-5-szörös pénzt fizettek volna, közvetlenül a szezonkezdet előtt pedig 3,4-4-szeres pénzt. Négy futammal a kezdés után a brazil két győzelemmel a bajnokság harmadik helyén áll, a visszafogott kezdés után Bahreinben és Spanyolországban is simán nyert. A bukmékerek most mégis őt tartják a legesélyesebbnek a végső győzelemre: világbajnoki címe már csupán átlagosan háromszoros pénzt hozna a rá fogadóknak.

A nyereményszorzók persze minden bukmékernél változóak, és amint látjuk, akár futamonként is erőteljesen korrigálódnak. Hiszen aki mondjuk 1000 forintot tett volna Hamilton győzelmére a szezonkezdet előtt, az (ha most lenne vége a világbajnokságnak) akár 15 ezer forintot kaphatna, míg aki csak most kapott észbe, már csupán 3500 forintot kapna az angol újonc világbajnoki elsőségéért.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×