eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Talmácsi: Tartogatok még izgalmakat

Két futam után Talmácsi Gábor áll az élen a 125 köbcentisek között a gyorsasági motoros világbajnokságon. A magyar versenyző saját magát tartja a vébé fő esélyesének, ráadásul a kedvenc futamai még csak ezután következnek.

Ön lesz a világbajnok a 125 köbcentisek között?

Várjuk ki a végét, nem lesz egyszerű, sok munka vár még rám. Még van tizenöt futam. Jelen pillanatban én vezetem a világbajnokságot, így azt kell mondanom, hogy én vagyok az esélyes. Tehát megvan az önbizalom, ezzel nincs semmi probléma. És úgy érzem, még csak most jövök bele! Idén már csináltam egy komoly pole pozíciót, ami nem könnyű, egy második helyet, ahol csak pár ezreddel kaptam ki, és most egy első helyet, ahol pár ezreddel nyertem. És most jönnek még csak az olyan pályák, amelyek a szívem csücskei, például Törökország és Kína - ezeket nagyon szeretem. Nagyon pozitívan és nagyon motiváltan állok a következő futamokhoz. Versenyről versenyre kell koncentrálni, azt pedig, hogy mi lesz a végén, majd meglátjuk novemberben. Most az a fontos, hogy a következő versenyek legyenek jók, aztán majd továbblépünk, én pedig beszámolok a tervekről.

A következő versenyek utolsó méterei is annyira izgalmasak lesznek, mint az első két futamon?

Folyton azt kérdezik tőlem: Gábor, mi ez a specialitás, hogy mindig csak néhány tizeddel győzöl vagy veszítesz? Ebben a kategóriában éppen az a szenzációs, hogy kicsik a motorok közötti különbségek, és nagyon izgalmasak a futamok. Arra számítok, hogy a következő versenyek még izgalmasabbak lesznek: nem ketten leszünk elöl, hanem akár hárman, négyen is. Általában ezekből a helyzetekből jól tudok kijönni, úgyhogy tartogatok még izgalmakat ebben az évben. Az volt a taktikám, hogy az év elején nagyon keményen meg kell nyomni - bár mindig keményen kell nyomni -, de most, hogy első vagyok a bajnokságban, és az Aprilia sportpolitikája az, hogy az elöl lévőket segíti, minden támogatást megkapok tőlük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×