eur:
393.75
usd:
355.3
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Cseh: "Nem mondom, hogy van esélyem Phelps ellen"

Európa-csúccsal szerzett bronzérmet Cseh László 200 méteres vegyesúszásban a melbourne-i világbajnokságon. A Kőbánya SC úszója a negyedik idővel került a döntőbe, ahol a brazil Thiago Pereirát simán legyőzte, de a két amerikai sztár, Michael Phelps és Ryan Lochte ellen nem volt esélye.

Elégedett a bronzérmmel?

Maximálisan. Sikerült a legjobb időmet megúsznom, új Európa-csúccsal lettem harmadik. Legközelebb megpróbálom felvenni a versenyt a két amerikaival.

Mindent kiúszott magából?

Úgy érzem, igen. Majdnem egy másodperccel javítottam meg eddigi legjobb eredményemet 200-on. Még a fordulóim nem az igaziak, ezért maradtam el Phelps és Lochte mögött, de sok gyakorlással szerintem ledolgozhatom a hátrányt.

A fordulók 400 méteren is sokat számítanak. Lát-e esélyt a sikerre a hosszabb távon Michael Phelps ellen?

Nem mondom, hogy van esélyem Phelps ellen. Az amerikai rendkívül jó formában van. Azt tartom reálisnak, hogy megússzam a legjobbamat ebben a számban is. Majd kiderül, hogy ez hányadik helyre lesz elég.

Hogyan értékelte a 200-on szerzett bronzérmet az edzője, Turi György és a szövetségi kapitány, Kiss László?

Mindketten nagyon örültek, elégedettek velem. Turi György két századdal tűzött ki elém jobb időt célként. Tudom, hogy nem szabad elkényelmesedni, hiszem a 400 vegyes döntője csak vasárnap lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 8. 23:31
×
×
×
×