eur:
389.54
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Debreceni köszönet a Fehérvárnak

A rossz idő ellenére mintegy 8-10 ezer ember gyűlt össze a debreceni Kossuth téren a DVSC NB I-es bajnokcsapatának ünneplésére.

A hivatalos ceremónia kezdete fél kilencre volt kiírva, és a terveknek megfelelően mind a csapat, mind a klubvezetés meg is érkezett a főtérre, ahol hatalmas ováció köszöntötte őket.

Helmeczy László, a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke a következő szavakkal méltatta a sorozatban második bajnoki címét begyűjtő alakulatot:
   
"Gratulálok a Debrecennek, amely nem csak a csapatára, hanem a szurkolóira is büszke lehet. Biztos vagyok benne, hogy a Loki megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet és kívánom neki, hogy a Bajnokok Ligájában is minél tovább meneteljen".

Korábban a Debrecen játékosai közül többen is kitértek a Fehérvár sikeres fővárosi szereplésére.

Igor Bogdanovic: "Mindig bíztam benne, hogy bajnokok leszünk. Ugyan várni kellett az utolsó pillanatig a címvédésre, de nagyon megérte. Boldog vagyok, és nagyon köszönjük a Fehérvárnak az Újpest elleni győzelmét. Jók voltunk az egész szezon során, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot".

Máté Péter: "Még nem ült le bennem, hogy elsők lettünk. Azt viszont már érzem, hogy fantasztikus dolog bajnoknak lenni. Ez az első bajnoki címem, mert tavaly Diósgyőrben játszottam. Leírhatatlan ez a nagy öröm, amit a szurkolókkal együtt átélünk".

Csernyánszky Norbert: "Nagyon jó érzés ismét bajnoknak lenni, de én ebben mindig is bíztam. A diósgyőri döntetlen után azt nyilatkoztam, hogy ha mind a kilenc hátralévő meccsünket megnyerjük, akkor senki nem veheti el tőlünk a bajnoki címet. A futball igazságot szolgáltatott a minket ért sok sérelem miatt. Mindent megtettünk ezért a bajnoki címért, de a Fehérvár becsületes és jó játéka is kellett a sikerünkhöz. Nekik is köszönjük".

Sándor Tamás csapatkapitány, az év debreceni játékosa: "Először a közönségnek mondunk köszönetet, mert végig kitartott mellettünk a szakadó esőben és az egész szezonban is. Óriási dolognak tartom a címvédésünket. Sokan azt gondolták, hogy nem fog sikerülni nekünk, de mi bebizonyítottuk az ellenkezőjét".

Supka Attila vezetőedző: "Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ismét mi lettünk Magyarország legjobb futballcsapata, ami nagy örömet okoz kiváló szurkolóinknak és nekünk is".

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
×
×
×
×