eur:
388.62
usd:
370.84
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Ukrajna: jön a tömegjárvány

Az ukrán kormány arra kérte a cégek tulajdonosait, hogy tegyék lehetővé alkalmazottaiknak a válogatott nyitómeccsének megnézését június 14-én. Ukrajna ezen a napon Spanyolország együttesével játszik a németországi futball-vb-n.

Az ukrán kabinet azt ajánlja a cégvezetőknek: tegyék lehetővé alkalmazottjaiknak, hogy tévén megnézhessék a világbajnoki újonc ukrán gárda bemutatkozó mérkőzését, amely két hét múlva, szerdán, 16 órakor kezdődik.

Jurij Jehanurov miniszterelnök aligha vállalt nagy kockázatot, amikor kijelentette: "június 14-én, délután 4 órakor várhatóan rejtélyes tömegjárvány üti fel a fejét országunkban". Azaz jön az országos méretű futballragály, aki csak teheti, a televízió képernyője előtt fog ülni a 47 milliós népességű Ukrajnában, hogy szorítson Andrij Sevcsenkóék sikeréért.

"Szeretném, ha labdarúgóink tudnák, hogy a kormány és a nemzet egy emberként támogatja őket, teljes mértékben mögöttük áll" - jelentette ki Jehanurov a kormányülésen a "rugalmassági indítványt" indokolva.

Ukrajna a H csoportban szerepel Spanyolországgal, Tunéziával és Szaúd-Arábiával együtt.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×