eur:
393.84
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Messi: nem változott az életem

Nagyot fordult a világ Lionel Messivel egy év alatt. A Barcelona 19 éves argentin csillagát egy éve még a katalán városban sem ismerte mindenki - mára rendszeresen játszik az első csapatban, mi több, bemutatkozhatott a válogatottban is, éppen a magyarok ellen. A www.inforadio.hu most a FourFourTwo magazinnak adott interjúját ismerteti.

Egy éve még a Barcelona tartalékcsapatában játszott. Hogyan változott meg az élete azóta?

Az életem ugyanolyan. Még mindig ugyanazokat a dolgokat csinálom, amit eddig. Csendes természetű ember vagyok, szeretek otthon lenni a családommal. A családom egy része itt él, Spanyolországban, mások Argentínában, de velük is napi kapcsolatban vagyok. A nagy változást az jelenti, hogy Barcelonában megismernek az emberek és köszönnek az utcán. Ez tulajdonképpen tetszik, de néha zavaró, amikor átkiabálnak az utca túloldalára: "Messsiiii". De az emberek azért általában tisztelettudóak.

Mit remél a világbajnokságtól?

Már attól is boldog vagyok, hogy a keretben lehetek. Ha pályára kell lépnem - amit természetesen nagyon szeretnék - mindent megteszek majd magamért és a szurkolókért. Nagyon várom már a világbajnokságot. Mostanában egyre többet játszom a válogatottban és jól kijövök a játékosokkal, ami fontos.

Mit jelent Önnek, hogy képviselheti országát?

A válogatott mez minden argentin számára különleges. Ez a futballban elérhető legmagasabb szint. Utánpótlás-játékosként is voltam válogatott, ami hatalmas megtiszteltetés volt, felnőtt szinten nagyon különleges dolog felhúzni a válogatott dresszt, ráadásul oly sok nagyszerű játékos között.

Mit jelent a világbajnokság az argentinoknak?

Nagyon régen volt, amikor utoljára megnyertük, pedig az argentinok a futballért élnek. Én 1987-ben születtem, de az emberek mindig az 1978-as vébéről mesélnek. Az első világbajnokság, amire tisztán emlékszem, az 1998-as franciaországi, azon is az Anglia elleni mérkőzés. Owen gólt rúgott, Beckhamet pedig kiállították - nagyon tisztán emlékszem minderre. Négy éve Argentína idő előtt búcsúzott, ezért az emberek most nagyobb várakozással tekintenek a németországi vébé elé. A csapat azóta sokat változott. Van néhány nagyszerű játékosunk, akik több posztot is betölthetnek. Ilyen például Juan Román Riquelme, aki támadásban és védekezésben is nagyszerű.

Beszélgetett már a Barca braziljaival a vébéről?

Nem sokat. Nehéz nekem ezt felhozni, mert a Barcában jóval több a brazil. Én vagyok az egyetlen argentin, és nagyon hálás vagyok nekik azért, hogy befogadtak. Ugyanakkor lehet, hogy nem lennének ilyen kedvesek, ha arról kezdenék beszélni, hogy gólt rúgok majd nekik a világbajnokságon...

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×