eur:
388.63
usd:
370.9
bux:
55649.46
2023. október 2. hétfő Petra

Schumacher bocsánatot kért Alonsótól

Michael Schumacher bocsánatot kért Fernando Alonsótól, amiért feltartotta a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésének utolsó pillanataiban.

A hétszeres világbajnok hangsúlyozta, hogy a vádakkal ellentétben nem állt szándékában akadályozni riválisát, amikor az egyik kanyarból kijövet leállt az autójával.

"Nem tehetek mást, minthogy elnézést kérek tőle. Fel sem merült bennem, hogy feltartsam, már csak azért se, mert fogalmam sem volt róla, hogy merre halad" - mondta Schumacher.

A rajtpozíciókért zajló körözés utolsó pillanataiban, amikor a német pilóta már a legjobb idővel rendelkezett, az úgynevezett Rascasse-kanyarból kijövet elfékezte magát, az autója megállt, és meg se moccant, ezzel pedig akadályozta a még gyors körüket teljesítő riválisokat, így Alonsót, aki két részeredmény alapján eléje került volna.

Schumacher azzal védekezett, hogy amikor leállt az autója nem akart tolatni a nagy forgalom miatt, ezért maradt mozdulatlan. A versenybírák azonban már azt sem értették, miért kellett egyáltalán megállnia. Ezért aztán hosszas tanakodás után úgy határoztak, hogy a Ferrari klasszisa csak a boxutcából eredhet a mezőny után. A német pilóta innen zárkózott fel az ötödik helyre. A futamot az élről rajtoló Alonso nyerte.

Címlapról ajánljuk

Musk Twitterháborúja a migránsmentők és a „kunyizó” Zelenszkij ellen

A SpaceX és az X gazdája ezúttal Németországnak szólt be, amiért finanszírozza a migránsokat az olasz partokra „csalogató” német mentőhajókat és kapott tőle régi „barátja”, Zelenkszij elnök is, amiért segélyekért kilincsel Nyugaton.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
Vegyesen zárt Amerika

Vegyesen zárt Amerika

Múlt héten nyomás alatt tartotta a piacokat, hogy sikerül -e elkerülnie az amerikai kormányzat költségvetési okok miatti leállását. A megállapodás végül az utolsó pillanatban született meg, ezt követően azonban felemásan teljesítettek reggel az ázsiai tőzsdék. Európában ugyan határozott emelkedéssel indult a nap, a déli órákra azonban elfogyott a lendület, délután pedig már egyre nagyobb mínuszban vannak a tőzsdék. Amerikában pedig vegyesen zártak a vezető részvényindexek. Ami a gazdasági eseményeket illeti, a külföldi adatközlések közül az eurózóna munkanélküliségi adataira, az amerikai ISM BMI-re, valamit Jerome Powell Fed-elnök beszédére kell figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×