eur:
395.07
usd:
365.68
bux:
65441.16
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Schumacher bocsánatot kért Alonsótól

Michael Schumacher bocsánatot kért Fernando Alonsótól, amiért feltartotta a Forma-1-es Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésének utolsó pillanataiban.

A hétszeres világbajnok hangsúlyozta, hogy a vádakkal ellentétben nem állt szándékában akadályozni riválisát, amikor az egyik kanyarból kijövet leállt az autójával.

"Nem tehetek mást, minthogy elnézést kérek tőle. Fel sem merült bennem, hogy feltartsam, már csak azért se, mert fogalmam sem volt róla, hogy merre halad" - mondta Schumacher.

A rajtpozíciókért zajló körözés utolsó pillanataiban, amikor a német pilóta már a legjobb idővel rendelkezett, az úgynevezett Rascasse-kanyarból kijövet elfékezte magát, az autója megállt, és meg se moccant, ezzel pedig akadályozta a még gyors körüket teljesítő riválisokat, így Alonsót, aki két részeredmény alapján eléje került volna.

Schumacher azzal védekezett, hogy amikor leállt az autója nem akart tolatni a nagy forgalom miatt, ezért maradt mozdulatlan. A versenybírák azonban már azt sem értették, miért kellett egyáltalán megállnia. Ezért aztán hosszas tanakodás után úgy határoztak, hogy a Ferrari klasszisa csak a boxutcából eredhet a mezőny után. A német pilóta innen zárkózott fel az ötödik helyre. A futamot az élről rajtoló Alonso nyerte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×