eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Hatalmas meglepetés az angol-magyaron

Az angol sajtó szerint komoly meglepetés várható a kedd esti angol-magyar válogatott labdarúgó mérkőzésen. Sven-Göran Eriksson angol kapitány ugyanis felforgatja kezdőcsapatát és a Liverpool védőjét, Jamie Carraghert a középpályán próbálja ki.

Túlzás lenne azt állítani, hogy az angol sajtó feszült figyelemmel várja a labdarúgó válogatott magyarok elleni fellépését. Pontosabban fogalmazva, foglalkoznak a kedd esti mérkőzéssel, de elsősorban azért, mert kíváncsiak arra: Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány miként pótolja a sérüléséből lábadozó Wayne Rooneyt.

Nos, a kapitány meglepő variációt talált ki a Manchester United maródi csatárának helyettesítésére. A legfrissebb hírek szerint ugyanis kimarad a legjobbak közül a liverpooli csatár, Peter Crouch, helyén - kicsit a csatársor mögött visszavonva - Steven Gerrard játszik majd.

Peter Crouch és Michael Carrick a nagy vesztesek

A támadó középpályás szerepváltása nyomán a pálya középső részén támadt űrt a védő Jamie Carragher töltheti be a védekező középpályás szerepkörében. Ezzel tulajdonképpen felborul a hagyományos angol 4-4-2-es felállás és 4-5-1 lesz belőle.

A változás vesztese a már említett Peter Crouch, ugyanakkor Eriksson a döntéssel nem kevés kockázatot is vállal, hiszen egyetlen csatára, Michael Owen szintén kisebb sérüléssel küszködik.

A döntés némi feszültséget is okozhat az angol táboron belül, mivel így kimarad a Tottenham játékosa, Michael Carrick, aki némi joggal számított arra, hogy a kialakult helyzetben bekerülhet a válogatottba.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

Sós Csaba: Milák Kristóf szenved

A tervek szerint az olimpiai bajnok úszó Milák Kristóf már az egy hónap múlva esedékes budapesti Világkupa-versenyen medencében lehet - jelezte az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Arról is beszélt, hogy januártól elsősorban az olimpiai A-szintes versenyzők kapnak támogatást.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Windisch: hosszú távon a magas reálbér-növekedés nem fenntartható a termelékenység javulása nélkül

Az Állami Számvevőszék elnöke, Windisch László, a Közgazdász-vándorgyűlésen tartott beszédében érintette a gazdaság aktuális kérdéseit, különös tekintettel az inflációra és az Állami Számvevőszék szerepére a jövőbeni gazdasági fejleményekben. Az elnök szerint a magas nyomású gazdaság helyett más irányba kellene lépéseket tenni, javítani kellene a termelékenységet és a GNI-hoz hasonló mutatókat is figyelni kell a GDP-fókusz helyett. A jegybanki veszteségtérítés ügyében szerinte még hosszú szakmai vitákra lesz szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 23. 13:00
×
×
×
×