eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk

Átfogó tájékoztatást indított a kormány a kijárási korlátozásról - Hírösszefoglaló

A tisztifőorvos szerint számtani kell arra, hogy a következő napokban egyre többen fertőződnek meg a koronavírussal. Hétfőn határidő nélkül meghosszabbíthatja a rendkívüli intézkedések hatályát az Országgyűlés.

Számtani kell arra, hogy a következő napokban egyre többen fertőződnek meg a koronavírussal - mondta az Operatív Törzs tájékoztatóján az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hozzátette: egyre több lesz a laboratóriumi vizsgálat, eddig valamivel több mint 12 ezer tesztet végeztek. Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet, hogy a mentőszolgálat mobilegységei már háznál is elvégzik a tesztet.

Két újabb halálos áldozata van a koronavírus-fertőzésnek Magyarországon. Egy 86 és 90 éves ember hunyt el, akiknek más alapbetegségeik is voltak. Ezzel 13-ra nőtt a koronavírus magyarországi áldozatainak száma. 408-ra emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. 14-en szorulnak jelenleg intenzív, lélegeztetéssel járó kezelésre Magyarországon.

Magyarországon a népesség csaknem egyötöde különösen veszélyeztetett a koronavírus-járvány szempontjából. A Központi Statisztikai Hivatal összeállítása szerint a leginkább érintett 65 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozók a lakosság 19,3 százalékát képviselik. A KSH figyelmeztet, hogy kiemelt figyelmet kell fordítani azokra a térségekre, ahol az idős népesség aránya meghaladja az országosat.

Átfogó tájékoztatást indított a kormány a kijárási korlátozásról - közölte Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. A kabinet televíziós kisfilmek, külterületi plakátok és internetes videók közzétételén túl telefonhívások segítségével is megkeresi az állampolgárokat.

A főváros megállapodott egy magánlaborral a koronavírus-szűrő vizsgálatok feltételeinek megteremtéséről. Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon azt közölte: a tervek szerint akár már a jövő héten elkezdődhet az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozók szűrése.

Az Országgyűlés hétfőn határidő nélkül meghosszabbíthatja azoknak a rendkívüli intézkedéseknek a hatályát, amelyeket a kormány vezetett be a koronavírus-járvány kezelésére. A törvényjavaslat lehetővé teheti, hogy a kabinet további, a törvényektől eltérő rendeleteket alkosson a veszélyhelyzet ideje alatt.

Spanyolországban leállnak a nem létfontosságú ágazatok két hétre a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. A miniszterelnök hangsúlyozta: az intézkedés célja, hogy még tovább csökkentsék az emberek közötti érintkezést, és még többen otthon tudjanak maradni.

Olaszországban a koronavírussal újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma a gócpontnak számító Lombardiában fokozatosan csökken, de országosan továbbra is megközelíti a 4 ezret. Az elmúlt 24 órában több mint 7 százzal emelkedett a járványban elhunytak száma, amely így 10 ezer fölé nőtt.

Drasztikus létszámleépítést vár a német autóiparban a koronavírus-járvány következményei miatt a CAR járműipari kutatóintézet igazgatója. A tanulmány szerint az új autók iránti kereslet az idén 15 százalékkal csökkenhet, a járműiparban pedig százezernél is több munkahely szűnhet meg a koronavírus-járvány miatt Németországban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×