INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

napinfo

mátrai erőmű

pdsz

Megvásárolja és környezetbaráttá alakítja a Mátrai Erőművet az állam - Hírösszefoglaló

Infostart

Nagy összegű bírságot kapott a Telenor, a mobilszolgáltató vitatja annak jogosságát. Jóváhagyta a brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit a londoni alsóház.

Megvásárolja és környezetbaráttá alakítja a Mátrai Erőművet az állam. Az árról még tárgyal a kormány az Opus Globállal. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elmondta: a tervek szerint 2029-től lignit helyett gázt használnak, napelem parkot működtetnek és hulladékot égetnek majd.

Nő az állami fenntartású meddőségkezelési centrumok száma, ingyenessé válik a diagnosztika és a kezelésben használt gyógyszer is - erősítette meg az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós hangsúlyozta: a kormány több irányból támogatja a helyzet javítását. Így született döntés arról például a meddőség kezelésének egységesítéséről.

A főpolgármester-helyettes szerint semmi sem kötelezi a fővárost, hogy pénzt adjon az állatkerti Biodóm befejezésére, a beruházást kezdettől fogva az állam finanszírozza. Kiss Ambrus az InfoRádiónak megerősítette, hogy a főváros nem tudja előteremteni a hiányzó 20 milliárd forintot az építkezéshez.

Nem tartja elfogadhatónak a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy mégsem lesz új Nemzeti alaptanterv. Az érdekképviselet lemondásra szólítja fel az emberi erőforrások miniszterét, a közoktatásért felelős államtitkárt, továbbá önálló oktatási minisztérium visszaállítását sürgetik.

Jövőre is alacsony marad a diákhitel kamata. A szabad felhasználású Diákhitel-1 és a Nyelvtanulási Diákhitel kamata továbbra is 2 százalék alatti, míg a képzési költségre fordítható Diákhitel-2 kamatmentes.

Novemberben az államháztartási hiány 191 milliárd forint volt, az év első 11 hónapjában ez 766 milliárd forintot tett ki, az éves előirányzat csaknem 77 százalékát. A Pénzügyminisztérium szerint az év egészére az 1,8 százalékos GDP-arányos hiánycél továbbra is elérhető.

Decemberben hároméves mélypontjára esett a GKI konjunktúraindexe. Az üzleti várakozások markáns romlása mellett, minimálisan javultak a fogyasztói várakozások - közölte a gazdaságkutató.

Megtévesztő kereskedelmi gyakorlata miatt 1,8 milliárd forintra bírságolta a Telenort a Gazdasági Versenyhivatal. A mobilszolgáltató vitatja a döntést, a bírság összegét súlyosan aránytalannak tartja, ezért bírósághoz fordul.

Nagy többséggel jóváhagyta a Brexit feltételrendszerét rögzítő megállapodás általános alapelveit a londoni alsóház. A döntés lehetővé teszi, hogy az egyezmény januárban a ratifikációs folyamat következő szakaszába lépjen.

Az Egyesült Államokban megszavazta az új észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt a képviselőház. A megállapodás a korábbi, Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezményt váltja fel.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018