INFORÁDIÓ
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc

pdsz

2022.07.05. 17:28

Tanársztrájk - A Kúria döntése után sem túlzottan bizakodó a PSZ

Nem sértette meg a sztrájktörvényt, tehát jogszerű volt a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által január 31-én szervezett kétórás figyelmeztető sztrájk – állapította meg a Kúria. A határozat legfontosabb megállapításairól a Pedagógusok Szakszervezetének alelnökét kérdeztük.
2022.05.25. 18:20

Novák Katalinhoz fordulnak a pedagógusok

A pedagógusok sztrájkbizottsága arra kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy küldje előzetes normakontrollra a sztrájkot korlátozó törvényt - közölte a sztrájkbizottságot alkotó két nagy pedagógus szakszervezet.
2022.05.25. 07:33

Azonnal levélben fordultak Orbán Viktorhoz a pedagógus-szakszervezetek

Az új kormány megalakulása után a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy jelölje ki a kormányzati tárgyalópartnert a sztrájkbizottsági tárgyalások folytatásához.
2022.05.24. 14:45

PDSZ-felmérés: kiugró mértékű a szakemberhiány az oktatásban

Nem csak egyes területeken, nem csak egyes szakmákban, és nem csak egyes intézménytípusokban jellemző, hogy huzamosabb ideig nem találnak szakembert – fogalmaz a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, ismertetve annak az átfogó felmérésnek az eredményét, amit az elmúlt hetekben készítettek.
2022.04.01. 14:51

Felfüggesztik a tanársztrájkot a szakszervezetek

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a parlamenti választások miatt felfüggeszti a március 16-án elkezdett határozatlan idejű sztrájkját – közölte megkeresésünkre a PSZ elnöke.
2022.03.16. 17:22

Sztrájkolt a tanárok egy egy része, a diákok meg tüntettek

Elkezdődött a pedagógusok határozatlan idejű munkabeszüntetése, van, ahol sztrájkolnak, van, ahol folytatják a polgári engedetlenséget, és van, ahol tanítanak. Szerdán a diákok két helyszínen is a tanáraik mellett demonstráltak Budapesten.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018