eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szijjártó Péter: eredményes, hazafias pártokra van szüksége az Európai Néppártnak - a nap hírei

Összességében 80 milliárd forintos adócsökkentést hoznak a jövő évi adóváltozások. A Fidesz szerint a néppártnak az eredményes, hazafias pártokkal kellene együttműködnie. Folytatja a kutatást a dunai hajóbaleset utolsó eltűnt koreai áldozata után a rendőrség. Az InfoRádió legfontosabb szombati hírei.

Összességében 80 milliárd forintos adócsökkentést hoznak a jövő évi adóváltozások - mondta el a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. Tállai András a terhek enyhítése mellett azt is kiemelte, hogy jövőre kevesebb időt kell majd az adóügyek elintézésére fordítani.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az Európai Néppártnak nem a baloldallal és a liberálisokkal, hanem az eredményes, hazafias pártokkal kellene együttműködnie. Szijjártó Péter a Süddeutsche Zetiungnak beszélt arról is, hogy Ursula von der Leyen német védelmi miniszter kinevezését a Fidesz mind a 13 EP-képviselője támogatja az Európai Bizottság élére.

A területért felelős államtitkár szerint a családvédelmi akcióterv megerősíti a családok anyagi helyzetét. Novák Katalin a Mediaworks vidéki napilapjaiban azt mondta: egy nagycsaládot tervező házaspár összesen 25 millió forint vissza nem fizetendő támogatással és 10 millió forintos kölcsönnel számolhat.

Az LMP szerint a kormánynak előbb-utóbb emelnie kell a felnőttek utáni otthonápolási díj jelenlegi, alacsony mértékén - mondta Ungár Péter országgyűlési képviselő. Pártja sajnálattal vette tudomásul, hogy a jövő évi költségvetés végleges formájában továbbra is 38 ezer, illetve 58 ezer forinttal számol a felnőttek utáni otthonápolás esetén.

Addig folytatódik a kutatás a dunai hajóbaleset utolsó koreai áldozata után, amíg reális esély van megtalálására - közölte a rendőrség. A vízirendőrök, illetve a parti egységek folyamatosan együttműködnek a légi felderítéssel. A BRFK azt is közölte, hogy a büntetőeljárás, szakértők bevonásával folyamatban van.

Elengedte a horvát rendőrség annak a BMW-nek a sofőrjét, aki két napja súlyos balesetet okozott a Varasd közelében lévő fizetőkapunál. A balesetben magyarok is megsérültek - írta a Jutarnji List. Az újság úgy tudja, a férfi ellen büntetőjogi eljárás folyik a baleset miatt.

Amerikai lapértesülések szerint adatkezelési hiányosságok és a titoktartási kötelezettség megsértése miatt 5 milliárd dolláros büntetést szabott ki a Facebookra a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság. Ha az igazságügyi minisztérium jóváhagyja a hatóság döntését, akkor ez lesz a legnagyobb büntetés, amelyet a szövetségi kormányzat tech-vállalatra kirótt.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×