eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Magyar Állami Operaház megújult nézőtere a 2022/2023-as tematikus évadot bejelentő sajtótájékoztató napján, 2022. március 11.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A sztrájk miatt díszlet és zenekar nélküli előadás volt az Operaházban

Az Operaház dolgozóinak egy része tovább sztrájkol: nem építettek új díszletet, a zenekar sem lépett színpadra.

Zenekar nélkül, a négyórás előadást egy és negyed órába sűrítve, az előző esti Don Giovanni díszletei előtt játszották szerda este Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját a Magyar Állami Operaházban – derült ki az Index tudósításából.

Az eredetileg 18 órára kiírt, de jelentős késéssel elkezdődött előadás előtt a főigazgató, Ókovács Szilveszter beszédet mondott, és arról tájékoztatta a közönséget, hogy a zenekar este nyolckor csatlakozik az énekesekhez, és a legismertebb részeket játssza majd el. Az „elhíresült büfébe” is meginvitálta a jelenlévőket, majd hozzátette: „Ez a haditerv. Akinek ez az ajánlat nem tetszik, az nyugodtan sarkon fordulat és elmehet”.

A portál helyszíni tudósítása szerint sokan vissza is váltották a jegyüket, akik maradtak, azok néhány, zongorakísérettel előadott áriát hallgathattak meg – a zenekar ugyanis végül nem csatlakozott az előadáshoz.

Kedd este óta az operaházi dolgozók sztrájkja miatt borulnak az előadások lebonyolításai. A sztrájkolók azonnali bérfejlesztést és kollektív szerződését követelnek.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×